R. K. | 30. 12. 2022, 12:00

V prometni nesreči na območju Kranja več poškodovanih: povzročitelj pod vplivom alkohola

PU Kranj

Po preizkusu alkoholiziranosti so povzročitelju nesreče policisti odvzeli vozniško dovoljenje.

Policisti so v četrtek okoli 18.40 obravnavali prometno nesrečo na območju Kranja. Zgodila se je, ko je voznik tovornega avtomobila pri zavijanju levo odvzel prednost voznici osebnega avtomobila, ki je pravilno vozila naravnost po nasprotnem prometnem pasu. V njenem vozilu je bil v času nesreče tudi sopotnik. Po podatkih policistov so bili vsi trije telesno poškdovani

Povzročitelju so odredili preiskus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu 0,76 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. V nadaljnjem postopku so mu odredili tudi strokovni pregled ter mu odvzeli vozniško dovoljenje.

PU Kranj

Posameznike pozvali k odgovornemu ravnanju

Policisti proti njemu vodijo postopek zaradi kaznivega dejanja, povezanega z varnostjo v javnem prometu, o ugotovitvah pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Ob tem so opozorili, da vozila v cestnem prometu ne smemo voziti, če smo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi. "Želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih odgovornoosti," so zapisali in dodali, da bi s tem zavedanjem odločno pripomogli k zmanjševanju prometnih nesreč in njihovih posledic ter k večji varnosti v cestnem prometu. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol