9. 6. 2022, 12:39

V slovenski osnovni šoli je čez noč zbolelo kar 50 učencev!

Le z drugimi smo/posnetek zaslona

Kot poročajo starši, imajo otroci prebavne težave, naj bi tudi bruhali. Kaj bi lahko bili vzroki za množično zastrupitev?

Na Osnovi šoli Ivana Babiča - Jagra Marezige, ki jo sicer obiskuje nekaj čez 260 učencev, vse več otrok zboleva. Kot so za Primorske novice sporočili iz šole, je pri pouku manjkalo kar 50 otrok. 

Otroci imajo prebavne težave, naj bi tudi bruhali.

"V šoli nekaj razsaja, pol šole menda bruha. Ali je kakšna viroza ali zastrupitev. Glede na to, da se je to vsem zgodilo čez noč, utegne biti to drugo. Povejte otrokom, naj ne pijejo vode iz šole, naj imajo svojo," naj bi si prek telefonskih sporočil dopisovali starši, poročajo Primorske novice

Youtube/portal eKoperCapodistria

Ravnateljica Eneja Rožanec je za omenjen portal potrdila, da ugotavljajo, kaj bi lahko bil izvor bolezni, kot je pojasnila: "Pravkar se ukvarjamo s tem. V sodelovanju z zdravstvenim inšpektoratom in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje ugotavljamo, kje bi lahko bil izvor težav. Za zdaj kaže, da ne gre za zastrupitev s hrano. Pravkar pripravljamo obvestilo za starše. Več vam v tem trenutku ne morem povedati," je dejala ravnateljica. 

Zaskrbljeni starši sumijo, da bi se lahko otroci zastrupili z vodo. V bližini je namreč gradbišče, zaradi katerega bi lahko prišlo do kontaminacije pitne vode.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord