J. B. | 23. 4. 2023, 09:46

V Stožicah prepeval Halid Bešlić, pred dvorano pa drama zaradi parkiranja (posredovali redarji, policija preiskuje)

Šport Ljubljana

Jezni lastnik zasebnega zemljišča ob največji dvorani v državi je imel vsega dovolj. Počil mu je film in ...

V soboto zvečer je v Stožicah glasbene navdušence zabaval priljubljeni Halid Bešlić, pred dvorano pa se je odvijala prava drama, in sicer zaradi parkiranja. Kot poroča spletna stran 24ur, so ljudje jeklene konjičke parkirali vsepovsod, tudi tam, kjer jih ne bi smeli. To je močno zmotilo lastnika zemljišča ob Stožicah, ki je želel preprečiti parkiranje na njegovi njivi, a neuspešno. 

Naredil luknjo v asfalt

"Imel je improvizirano leseno rampo, ki so jo očitno pokvarili in zaparkirali celo njivo ter mu s tem povzročili škodo," je za 24ur povedala ena od prič dogajanja pred največjo športno dvorano v Sloveniji in dodala: "Gospod je s posebnim strojem z zelo veliko hitrostjo zapeljal z glavne ceste pred dovoz za njivo, 'zaribal' v asfalt, naredil luknjo, da se zdaj ne more zapeljati z avtom nazaj na glavno cesto."

Besni lastnik zemljišča je s tem razhudil številne, ki so tam parkirali. Vnel se je spor, padale so težke besede in ostre grožnje, posredovati so morali celo mestni redarji.

"Lahko potrdimo, da smo bili včeraj, nekaj po 20. uri, obveščeni o sporu oseb zaradi parkiranja," je sporočila policija in dodala: "Prejeli smo tudi prijavo lastnika zemljišča o parkiranju na zasebnih površinah na območju Bežigrada. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka ter preverjajo elemente morebitnih prekrškov ali drugih kaznivih ravnaj, saj ti na kraju niso bili zaznani."

Parkiranje je v Stožicah vedno težava

Čeprav tako dvorana kot tudi bližnji stadion v Stožicah veljata za najbolj sodobna, moderna in udobna športna objekta pri nas, je ob večjih dogodkih že od nekdaj velika težava prav parkiranje. Garažna hiša se hitro zapolni in ljudje, ki se jim ne da hoditi oziroma prevažati z mestnim prevozom, svoje avtomobile puščajo vsepovsod. Tokrat je bil to razlog, da so strasti še kako zavrele.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol