R.S. | 10. 8. 2022, 15:02 | Vir: STA

V tej slovenski bolnišnici so znova prepovedali obiske pacientov

Bobo

Bolnišnica bo sicer na oddelku za ginekologijo in porodništvo dovolila prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obisk ene zdrave osebe z dovolilnico. 

V Splošni bolnišnici Novo mesto so zaradi preprečitve širjenja okužb s covidom-19 prepovedali obiske pacientov, razen na oddelku za ginekologijo in porodništvo, kjer je dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu, in obisk ene zdrave osebe z dovolilnico. Na oddelku za pediatrijo je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob otroku.

Z dovolilnico lečečega zdravnika in po predhodnem dogovoru na oddelku se izjemoma dovoli obisk enega zdravega svojca tudi pri kritično bolnih in umirajočih pacientih, so še sporočili.

Potrdili več kot 1700 okužb s koronavirusom

V torek so v Sloveniji ob 638 PCR-testih in 5328 hitrih antigenskih testih potrdili 1714 okužb z novim koronavirusom.

Profimedia

Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v torek zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 84 bolnikov, na intenzivni negi pa 12. Umrlo je šest bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo.

Se številke zmanjšujejo? 

Skupno je bilo v torek hospitaliziranih 254 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi in s covidom-19, kar je dva manj kot dan prej. Na intenzivnih oddelkih je bilo v torek s potrjeno okužbo skupno 14 bolnikov, torej trije manj kot v ponedeljek. 

Profimedia

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1408, kar je 33 manj kot dan prej, število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 983, kar je 10 manj kot dan prej.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 20.804 aktivnih primerov okužb, kar je 222 manj kot dan prej.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.