11. 4. 2022, 11:26 | Vir: STA

V zapor zaradi posilstva svoje hčere

STA
V zapor zaradi posilstva svoje hčere (foto: STA)

Sodišče obtožbo posilstva prekvalificiralo, ker je bila žrtev opita. Je to lahko razlog?

Na mariborskem okrožnem sodišču se je v petek končalo ponovljeno sojenje Vladu Čehiću. Zaradi posilstva mlajše ženske so ga obsodili na tri leta in deset mesecev zapora, a sodba še ni pravnomočna. Sodišče je odločilo tudi, da se 54-letnemu Mariborčanu do pravnomočnosti sodbe podaljša pripor.

Čehić, sicer tudi član Štajerske varde, naj bi se aprila lani z mlajšo žensko (po poročanju časnika Večera nej bi šlo za odraslo hčer) udeležil shoda proti epidemiološkim ukrepom, nato naj bi se odpravila v njegovo stanovanje. Tam naj bi jo Čehić posilil, ženska pa se je naslednje jutro zateklo v zdravstveno ustanovo. Čehiću so kriminalisti isti dan odvzeli prostost.

Sodišče obtožbo posilstva prekvalificiralo, ker je bila žrtev opita

Mariborsko okrožno sodišče je sojenje začelo avgusta lani, oktobra pa so presodili, da je Čehić zagrešil spolno zlorabo slabotne osebe in določili zaporno kazen v višini enega leta in dveh mesecev.

Spremenjen kazenski senat je v petek odločil, da dejanje, ki ga je storil mlajši ženski, ni bilo spolna zloraba slabotne osebe, kot so razsodili v prvem sojenju, ampak posilstvo. Tožilec je predlagal kazen štiri leta in pol zapora, sodnica pa je tožilstvu pritrdila glede kaznivega dejanja, ni pa sledila višini kazni. Sojenje je bilo zaprto za javnost, še piše Večer.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.