D. D. | 14. 6. 2023, 09:19

V zdravstvu nova nedopustna napaka: moški doživel hud epileptični napad, reševalci so ga iskali na napačni lokaciji

Fotografija je simbolična.

Bobo

Reševalci naj bi moškega dolgo časa iskali po Celju, na točno lokacijo pa prispeli šele po pol ure.

V začetku tega tedna se je v Velenju zgrudil moški, ob klicu na pomoč pa je dispečerski center Maribor poslal celjske reševalce, in to na napačno lokacijo. Reševalci naj bi moškega dolgo časa iskali po Celju, na točno lokacijo pa prispeli šele po pol ure. V tem času so mu pomagali mimoidoči, poroča 24ur.com

"Danes ob 10.30 je moški pri avtobusni postaji pri Sanolaborju doživel hud epileptični napad," se začne zapis občanke, ki je prek družbenih omrežij sporočila, kaj se je zgodilo. Kot je zapisala v nadaljevanju, je moškemu na pomoč takoj priskočila starejša gospa, nato tudi sama, skupaj pa sta ga obrnili na bok.

Aktivirana napačna enota

Kot poročajo lokalni mediji, je bila ob klicu na interventno številko 112 aktivirana napačna enota. Dispečerski center Maribor je aktiviral reševalce v Celju, ti pa naj bi moškega po mestu iskali kar 14 minut. Klicoči so povedali, da se je moški zgrudil pri Sanolaborju, niso pa povedali, v katerem mestu, zato so celjski reševalci, glede na to, da so bili oni aktivirani, sklepali, da se lokacija nahaja v Celju.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Ob vnovičnem klicu Velenjčanke je center v Mariboru le aktiviral velenjske reševalce, ki so na kraj prispeli po treh minutah od ponovnega klica. "Nujna medicinska pomoč ZD Velenje je bila s ponovnim klicem aktivirana nemudoma, in sicer ob 10.44, reševalno vozilo pa je k pacientu prispelo ob 10.47, kar dokumentira tudi sistem evidentiranja intervencij NMP," pojasnjujejo v ZD Velenje. Ob tem so se v zdravstvenem domu zahvalili mimoidočim, ki so na kraju dogodka pravilno posredovali.

"Ker si prizadevamo, da se takšni primeri ne bi dogajali, in v želji, da obstoječi sistem še nadgradimo, smo na napako, ki se je zgodila v Velenju, opozorili Dispečerski center Maribor in pristojno ministrstvo," so dodali v zdravstvenem domu.     

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol