24. 4. 2022, 19:05

V ŽIVO: Rekordno število sedežev dobil veliki zmagovalec vzporednih volitev!

Uredništvo/fotomontaža

Kdo bo vodil našo državo naslednja štiri leta? Poglejte rezultate vzporednih volitev.

Komu bo uspelo sestaviti vlado za naslednja štiri leta? Komu bo uspel veliki met? Kdo bo od zdaj naprej odločal o naši usodi? Kaj bo rezultat pomenil za razvoj naše države?

Po podatkih vzporednih volitev, ki jih je za POP TV in nacionalno televizijo pripravil Inštitut Mediana, je največ glasov na predčasnih volitvah dobil Robert Golob, in sicer 35,8 odstotka glasov oziroma rekordnih 42 sedežev v državnem zboru.

Sledi SDS z 22,5 odstotka glasov oziroma 26 sedeži. Čez parlamentarni prag bodo po podatkih vzporednih volitev prišle še NSi, SD in Levica. NSi in Matej Tonin (6,8 %), kar bi jim prineslo osem poslanskih sedežev, SD in Tanja Fajon (6,6 %), kar prinaša sedem sedežev v parlamentu in še Levica z Luko Mesecem s 4,4 %, kar jim prinaša pet poslanskih sedežev.

Uredništvo/fotomontaža

Rezultati vzporednih volitev se sicer tokrat nanašajo zgolj na današnje glasovanje, ne pa tudi za predčasne volitve.

Vzporedne volitve kažejo, kdo se v DZ ni prebil

Vzporedne volitve kažejo, da se v DZ ni prebila LMŠ Marjana Šarca (3,8 odstotka), Povežimo Slovenijo (3,2 odstotka) in SAB Alenke Bratušek (2,9 odstotka). Resni.ca Zorana Stevanovića je dobila 2,6 odstotka glasov.

Manj kot dva odstotka in več kot en odstotke glasov so prejele še stranke Naša dežela Aleksandre Pivec (1,8 odstotka), Naša prihodnost in Dobra država (1,6 odstotka), Pirati (1,6 odstotka), SNS Zmaga Jelinčiča (1,6 odstotka), Nestrankarska ljudska lista gibanja Zdrava družba (1,5 odstotka) in Vesna (1,4 odstotka).

Manj kot odstotek glasov so prejele stranke Za ljudstvo Slovenije (0,6 odstotka), DeSUS (0,5 odstotka), Lista Borisa Popoviča - Digitalizirajmo Slovenijo (0,5 odstotka), Domovinska liga (0,2 odstotka).

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.