23. 4. 2022, 08:37 | Vir: STA

Vam je padel sladkor? V dveh slovenskih mestih potekata čokoladna festivala

Profimedia

Premamila vas bo bogata ponudba pralin, čokoladnih tablic ter drugih čokoladnih grižljajev. 

V Radovljico se po dveh letih premora zaradi epidemije covida-19 vrača Festival čokolade. Dvodnevni festival bo v svoji deveti izvedbi potekal na zmanjšanem prizorišču, poleg čokolade pa bo ponujal bogat kulturni in animacijski program. Sočasno bo ta konec tedna v Ljubljani potekal mednarodni festival Čili in čokolada.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radovljica Chocolate Festival (@festivalcokolade)

Čokoladnice iz Slovenije, Hrvaške in Italije

Letošnji Festival čokolade v Radovljici, ki ga organizira javni zavod Turizem in kultura Radovljica, prinaša vrsto novosti. Festivalsko dogajanje bo zgoščeno v radovljiškem parku, v starem mestnem jedru pa bo na voljo ponudba radovljiške kulinarike, medtem ko bodo mestni ponudniki kulturnih doživetij odprli vrata muzejev, delavnic in galerij.

Ponudba na stojnicah bo tokrat izključno ponudba čokoladnic. Prijavljenih je 18 čokoladnic iz Slovenije, Hrvaške in Italije, med njimi je tudi nekaj povsem novih imen. Degustacija bo tudi tokrat potekala prek degustacijskih kuponov, pri čemer bo ena pola štirih kuponov stala tri evre.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Radovljica Chocolate Festival (@festivalcokolade)

Prvič na festivalu uvajajo vstopnino. Ta bo za odrasle stala pet evrov, medtem ko bo vstop za otroke do 18. let brezplačen. Kot je na novinarski konferenci pred festivalom pojasnila v. d. direktorice javnega zavoda Kaja Beton, so se morali za vstopnino odločiti zaradi precejšnje rasti stroškov. 

Na odru znana imena

Velik del animacije bo namenjen otrokom, saj je festival, ki je leta 2019 v treh festivalskih dneh privabil okoli 55.000 ljudi, že od samega začetka zelo priljubljen prav pri družinah. Na glavnem odru bodo med drugim gostili zasedbi Batista Cadillac in Ansambel Saša Avsenika ter Trkaja in Boštjana Gorenca - Pižamo. Poseben šotor bo namenjen kulinaričnim delavnicam, ki jih bodo izvajala znana imena iz televizijskih ekranov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SonicTribe (@sonictribe)

Kot pravi Betonova, je radovljiški festival čokolade brez dvoma največji dogodek posvečen tej sladki pregrehi v Sloveniji. Neprijetno pa jih je letos presenetila novica, da bo sočasno v Ljubljani potekal mednarodni festival Čili in čokolada.

Čili in čokolada prvič v Ljubljani

Omenjeni festival se po treh uspešnih izvedbah v Mariboru letos prvič širi še na prestolnico, organizira pa ga podjetje Factumevent. Kot so pojasnili v podjetju, festival Čili in čokolada v Ljubljano prihaja na povabilo javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Festival Čili in Čokolada (@festival_cili_cokolada)

V Ljubljano, kjer bo sladko in pikantno kulinarično doživetje potekalo na Pogačarjevem trgu, bo prišlo več kot 40 različnih ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije in tujine, so napovedali organizatorji ter dodali, da bodo prestolnico Slovenije za dva dni spremenili v prestolnico sladkega in pekočega.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec