N. V. | 21. 4. 2022, 12:03

Župan z objavo na Facebooku sporočil občanom: "Klopi ob Muri niso plovne"

Facebook Andrej Steyer/fotomontaža

S policije so sporočili, da je neprimerna ravnanja v družbi treba obsoditi in si prizadevati za spremembe pri tistih, ki menijo, da so takšna dejanja sprejemljiva.

Uničevanje spominskih obeležij, klopi, igral na otroških igriščih, dreves in parkov, skrunitev grobov, razbijanje okrasnih plošč na zidovih, razbijanje šip in uličnih svetilk, pisanje po zidovih, prevračanje smetnjakov, uničevanje prometnih in drugih znakov, parkiranih avtomobilov, metanje kamnov na mimovozeča vozila, v okna vlakov, nastavljanje skal na železniške proge ...

Vse našteto je postalo nekako del našega vsakdana, vendar nikakor ne del, s katerim bi se lahko kar tako sprijaznili, saj vandalizem poleg neposrednih posledic v okolju zapušča tudi motnje v družbenih odnosih ter lahko vodi v brezbrižnost, strah in razkroj.

Vse oblike vandalizma so nesprejemljive in jih moramo kot takšne obsoditi, saj lahko v nasprotnem primeru prerastejo v ravnanja, ki neposredno vplivajo na občutek varnosti v posameznem okolju, so na svoji spletni strani zapisali slovenski policisti.

Klopi odvlekel v Muro

Župan občine Apače Andrej Steyer, ki na svojem Facebookovem profilu objavlja večinoma novosti, obvestila in podobno, je tokrat obvestil, da "klopi ob Muri niso plovne".

Namreč vandal je klopi, postavljene ob reki, zlomil in jih odvrgel v Muro. "Junaku, ki je klop vlekel v Muro in se je verjetno v kaki gostilni ob šanku čudil, da so "čolni" tako zanič, povejte, da lahko škodo na račun vseh občanov v višini približno 300 evrov oddela z dobrim delom - očitno poka od energije," je zapisal župan in ob tem prilepil fotografije omenjenega vandalizma.

Namreč, ker je vandal poškodoval javne dobrine, bomo za napako plačevali vsi davkoplačevalci.

Preprečimo vandalizem

S policije so sporočili, da je neprimerna ravnanja v družbi treba obsoditi in si ob tem prizadevati, da se spremenijo vzorci ravnanj posameznikov in skupin, ki so mnenja, da so takšna ravnanja sprejemljiva. Zato ob vandalskih dejanjih nikoli ne ostanite brezbrižni, češ saj to ni moje, to se me ne tiče in podobno.

Če opazite, da se nekdo vandalsko obnaša, ga skušajte opozoriti, naj tega ne počne. Če presodite, da vašega poziva ne bo upošteval, pokličite policijo. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.