R. K. | 29. 10. 2022, 15:36

Ne boste verjeli, na kaj je šokiran občan naletel sredi gozda: "Da ga ni sram"

Facebook/Mojca Korošec/Profimedia/fotomontaža

Na območju Maribora je nekdo kar v naravo odvrgel večje količine podarjenih izdelkov, ki so bili namenjeni za pomoč najrevnejšim.

Po Facebooku so zaokrožile fotografije večjih količin donirane hrane, ki jo je nekdo odvrgel sredi gozda v kraju Šober, ki leži na območju Mestne občine Maribor. Objavil jih je šokiran občan, ki je ob tem pozval, "naj ta objava zaokroži čim več krat, da bo videl tudi storilec." V komentarjih se je že odzvalo več uporabnikov, ki se zgražajo nad dejanjem.

"Poglejte, kaj ljudje mečejo v naravo in kar na prevozno cesto" je ob fotografijah, na katerih je videti več deset kosov osnovnih živil, kot so moka, testenine in sol, ki so obležali na gozdni poti v okolici Maribora, zapisal občan Oskar Žnidaršič. Ob tem je poudaril, da je storilec hrano najbrž dobil zastonj, odvrgel pa jo je, ker je ni potreboval.

Priložil je tudi fotografijo, s katere je razvidno, da je bila hrana tudi v resnici donirana, saj je na kosu embalaže enega od izdelkov zapisano, da gre za pomoč Evropske unije in izdelek ni za prodajo. Omenjena je tudi kratica ARSKTRP, ki predstavlja Agencijo republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.

Pojavilo se je še eno podobno odlagališče

Razburjeni občan je o dogodku že obvestili inšpekcijo in napovedal odstranitev smeti iz območja, za kar naj bi poskrbeli lovci. V komentarjih so se odzvali tudi številni uporabniki Facebooka, ki jih je dejanje šokiralo.

Ena od komentatork je dodala tudi fotografije še enega podobnega nezakonitega odlagališča na območju Maribora, kjer je neznani storilec odvrgel hrano, ki je očitno prišla z istega vira. Tudi na embalaži teh izdelkov je popolnoma enak zapis, ki pravi, da je izdelek pomoč Evropske unije. Fotografije drugega odlagališča naj bi nastale "v gozdu za Piramido".

Ali gre za istega storilca, bo morala preiskati policija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord