4. 4. 2024, 12:42 | Vir: STA

Velenjski gasilci od podjetja prejeli neverjetno donacijo (preverite, kaj)

Fotografija je simbolična.

Luka Dakskobler/Bobo

Poklicna gasilska enota (PGE) Velenje je bogatejša za novo gasilsko vozilo s cisterno, ki ga bodo simbolično prevzeli v ponedeljek. Vozilo jim je donirala družba Hisense Europe, vrednost donacije pa znaša 350.000 evrov, so danes sporočili z velenjske občine.

Gasilci so za novo vozilo dokupili še dodatno opremo v vrednosti 40.000 evrov, in sicer elektro agregat, termo kamero, visokotlačni gasilnik ter kombinirano akumulatorsko orodje. Del opreme je financirala tudi velenjska občina.

Novo vozilo je namenjeno zelo široki uporabi, saj drži 3000 litrov vode in ima opremo tako za gašenje kot tudi za tehnične intervencije.

"Novo gasilsko vozilo je zagotovo pomembna pridobitev, ki bo prispevala k boljši učinkovitosti našega gasilskega reševalnega sistema in še večji varnosti naših občanov," navajajo na velenjski občini.

PGE Velenje s stalno 24-urno interventno pripravljenostjo izvaja javno gasilsko službo ter druge naloge zaščite in reševanja na območju velenjske občine ter dejavnosti gasilske enote širšega pomena v občinah Šmartno ob Paki in Šoštanj. Dejavnost PGE Velenje posega tudi v industrijsko okolje, med drugimi pokriva tudi industrijsko območje Hisense Europe.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol