N. V. | 24. 11. 2022, 07:38

Velik požar v Ljubljani, gasi ga vsaj 130 gasilcev

Fotografija je simbolična.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Z ognjenimi zublji se borijo že vso noč. Poglejte, kje je zagorelo.

Na Cesti v Prod v Ljubljani so ob 1.08 v podjetju Tisa na deponiji zagoreli sekanci, poroča Uprava za zaščito in reševanje.

Na terenu je 130 gasilcev in 38 vozil iz Gasilske Brigade Ljubljana in 14 prostovoljnih gasilskih društev. Gasilci s pomočjo mehanizacije prekopavajo kupe sekancev, gasijo požar in ohlajajo okolico.

Požar je že pod nadzorom

Požar je pod nadzorom, poroča portal 24ur. Podjetje s svojo mehanizacijo pomaga gasilcem pri prekopavanju kupov sekancev. Trenutno poteka gašenje požara in ohlajanje okolice.

Do ogrožanja ali onesnaženja okolja po prvih podatkih ni prišlo. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Opozorilo prebivalcem

Ker se dimne mase širijo v okolico, gasilci okoliškim prebivalcem svetujejo da zapirajo okna, izklopijo prezračevalne naprave in se po nepotrebnem ne zadržujejo na območju dima.

V Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so pojasnili, da bo v zraku v okolici požara prisoten dim, v požaru pa po njihovih podatkih ni bilo izpusta nevarnih snovi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.