R. K. | 8. 11. 2022, 12:35

Poglejte, kaj si je privoščil župan: prebivalci zaradi dogajanja povsem preplašeni

Facebook/Roman Leljak/fotomontaža

Krajani majhnega turističnega kraja so se prebudili v napeto dogajanje, za katerega pa se je izkazalo, da ni čisto takšno, kot se je zdelo na prvi pogled.

Prebivalce Radencev je v torkovo jutro prebudil preplah. V parku, ki leži v središču kraja, je nekaj po osmi uri zjutraj s prižganimi lučmi drvelo več gasilskih avtomobilov in en policijski. Cilj: vila Marija. Na prvi pogled je kazalo, da je v središču znanega slovenskega turističnega naselja prišlo do večjega požara.

Kaj se je dogajalo, je na svojem Facebooku kasneje pojasnil župan Radencev Roman Leljak, ki je poklical na številko za klic v sili in sprožil preplah.

"Danes sem ob 8.28 s klicem na 112 sprožil gasilsko vajo za vsa gasilska društva v občini," je razkril v svoji objavi in pojasnil, da o tem, da gre za vajo, ni obvestil nikogar razen komandirja policije. V nadaljevanju je navedel svoje ugotovitve o pripravljenosti lokalnih gasilcev: "Prvo društvo je bilo na kraju 'požara' v 16 minutah, vsi ostali v času do 30 minut."

Leljak čestital gasilcem in se opravičil občanom

Dogajanje je v komentarju na Facebooku opisal tudi eden od občanov, ki je dejal, da je bil ravno na poti iz trgovine, ko so "vsi gasilski avti in še en policijski s prižganimi sirenami drveli v park". Odpravil se je za njimi in videl, kako so gasilci na kraju, kjer naj bi bil požar, "stali postrojeni pred županom in podžupanom".

Kot je v svoji objavi še pojasnil Leljak, ga bodo gasilci seznanili s pisno analizo vaje, ob tej priložnosti pa jim je tudi čestital: "Fantje so res v pripravljenosti in poznajo svoje humano delo." Hkrati pa se je občanom Radencev tudi opravičil za vznemirjenje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol