19. 4. 2022, 18:01 | Vir: STA

Vesela novica za vse, ki niste dobili proste sobe na Obali

Profimedia

Če ste do zdaj mislili, da ste za hotelsko rezervacijo na morju prepozni, vam povemo, da se vam je nasmehnila sreča!

Zelo dobra zasedenost slovenskih, predvsem primorskih hotelov med velikonočnimi prazniki kaže na to, da se postkoronski turizem postavlja na noge, pišejo Primorske novice.

V Portorožu bodo odprti vsi hoteli

Da bodo prvomajski prazniki na slovenski obali potekali kar se da tekoče, bodo portoroške hotelske zmogljivosti delovale na polno. Odprti naj bi bili prav vsi hoteli v kraju. 

Ob tem so sporočili, da bodo hoteli Remisens iz sklopa resorta Metropol na čelu z istoimenskim petzvezdičnim hotelom svoja vrata odprli 27. aprila. Direktor portoroškega turističnega združenja Aleksander Valentin je dejal, da bodo Metropolovi hoteli odprti do septembra.

Skupina Remisens na svoji spletni strani sicer že ponuja rezervacije za svoje portoroške hotele. Hotel Metropol ponuja storitve najvišje kakovosti ter predstavlja kombinacijo ekskluzivnosti in bogastva vsebin za nepozabne počitnice. V sklopu hotela je tudi Grand Casino Portorož, igralnica z najdaljšo tradicijo v Sloveniji.

Dobra velikonočna zasedenost

V hotelih piranske občine so sicer v podaljšanjem prazničnem koncu tedna našteli kar 11.000 nočitev. Po podatkih obalnega turističnega združenja so bili hoteli v piranski občini od sobote do ponedeljka polno zasedeni, pri čemer so zabeležili 11.000 nočitev. Kar tri četrtine vseh hotelskih nočitev so ustvarili tujci, opaziti pa je bilo tudi veliko dnevnih obiskovalcev. 

V primerjavi z veliko nočjo leta 2019 je bilo letos sicer za četrtino manj hotelskih nočitev. Domači gosti so ustvarili 40 odstotkov več nočitev, tuji pa 37 odstotkov manj. Kot pojasnjujejo v turističnem združenju, je bila razlika predvsem v tem, da so bili leta 2019 v času velikonočnih praznikov odprti prav vsi hoteli, letos pa je bilo šest hotelov zaprtih.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ