N. Vo. | 14. 3. 2024, 09:23

Posnela je še svoj zadnji intervju: RTV Slovenija zapušča legendarna novinarka

Bobo

Odhaja po štirih desetletjih dela na Kolodvorski.

Po impresivnih štirih desetletjih predanega novinarskega dela se iz RTV Slovenija umika novinarka in televizijska voditeljica Vida Petrovčič. Po tem, ko je posnela svoj zadnji Intervju, se s televizijskih zaslonov podaja v zaslužen pokoj. 

Njeno odsotnost bodo gledalci zagotovo opazili, saj je skozi dolgoletno delo postala simbol nacionalne televizije. "Upajmo, da se še vrne na male ekrane, vsekakor pa ostaja aktivna..." je na omrežju X delil njen sodelavec, televizijski voditelj in nekdanji direktor TV Slovenija Jože Možina.

Prav tako je njuno skupno fotografijo delil novinar in urednik Igor Pirkovič, ob tem pa pripisal: "Vida nazionale danes posnela zadnjo oddajo. Legenda odhaja, a samo z RTV. Srečno, Vida!!"

Petrovčičeva, ki je svojo novinarsko pot začela leta 1981, po uspešno zaključenem študiju filozofije in sociologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, je v svoji karieri sodelovala pri številnih oddajah, vključno z Intervjujem, Polnočnim klubom, Odkritim, Omizjem, Žariščem, Akcentom, Pod žarometom, Mojim mnenjem in Areno, kjer je osvetljevala pomembne družbene teme. V zadnjih letih je bila ustvarjalka oddaje Intervju na TV Slovenija.

Bobo

Od leta 1988 je bila prepoznavna kot komentatorka in voditeljica programov na RTV Slovenija in kot moderatorka javnih dogodkov, specializirala se je za področja gospodarstva, financ, monetarne in davčne politike, menedžmenta, človeških virov in znanosti, kjer je opravila in vodila številne intervjuje.

Bobo

Leta 2022 je prejela Častno priznanje Boruta Meška za življenjsko delo, priznanjem, ki ga podeljuje Združenje novinarjev in publicistov. Poleg tega je štirikrat prejela TV gong popularnosti, priljubljeno priznanje, ki ga podeljuje priloga Vikend časopisa Delo in Slovenskih novic, trikrat kot izbor občinstva in enkrat kot strokovno priznanje.

Poleg svojega novinarskega dela je Petrovčičeva znana tudi kot avtorica. Njeno zanimanje za zdrav način življenja in prehrano se odraža v njenih knjigah, kot so Shujšajmo skupaj, Skuhajmo skupaj in 70 najboljših receptov za hujšanje, ki so bralcem ponudile praktične nasvete za izboljšanje zdravja in dobrega počutja. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord