11. 4. 2022, 14:12

VIDEO: Janez Janša z burnim odzivom nad protikandidatko

Twitter/Janez Janša

Kdo se s kom rokuje, je osebna odločitev. A s tem izražamo svoja stališča ali žalimo in se poveličujemo nad drugimi?

Pretekli vikend so kandidati za državni zbor izkoristili za nabiranje lokalne podpore. Tudi Janez Janša ni zamudil priložnosti, da pozdravi svoje dolenjske pripadnike. SDS je objavila posnetek, na katerem se rokuje s protikandidati. Vsi so mu roko tudi ponudili, le Dominika Švarc Pipan, ki za SD kandidira v volilni enoti Ljubljana Vič-Rudnik, se z njim ni želela rokovati. Na posnetku, ki ga je objavila Janševa stranka, so njene dlani, ko ji je Janša ponudil roko, ostale v žepih. 

Švarc Pipan je tako komentirala posnetek: "Predsednik vlade je užaljen, ker mu v soboto v Ivančni Gorici nisem stisnila ponujene roke. Prvič v življenju sem stisk roke odklonila. Nad bontonom so tudi druge vrednote, tiste, ki jih vi uničujete z vsakim vdihom in izdihom," se je odzvala in dodala, da je odklonila stisk tiste roke, ki s figo v žepu ob ciničnem nasmešku samodržno tepta vse in vsakogar, ki se z njim ne strinja. "Roke, ki neutrudno verbalno klofuta, žali, napada, diskreditira in grozi državljankam in državljanom, političnim nasprotnikom, medijem, predstavnikom civilne družbe in neodvisnih institucij. Ki si podreja državne podsisteme, izvaja represijo, uničuje državo, in ob tem s ciničnim nasmeškom igra rock zvezdo. Ne, gospod predsednik vlade, ponujena roka ni bila ponujena iskreno in ni bila izraz želje po sodelovanju." 

Poudarila je še, da z nekom, ki vedno znova prestopa vse meje spodobnega, ni možno sodelovanje, in ne zasluži mojega spoštovanja, niti zaigranega ne. "Kot sem vam povedala v delu posnetka, ki ste ga izrezali: “Gospod predsednik vlade, razočarali ste. Nekje je meja. Enkrat je dovolJJ," je še zapisala Švarc Pipanova.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel