N. V. | 11. 11. 2022, 18:40

(VIDEO) Nataša Pirc Musar zapustila soočenje: "Ni korektno z vaše strani"

YouTube/posnetek zaslona/fotomontaža

Voditelja in Logarja je pustila brez besed. Le kaj se je zgodilo, da je odhitela skozi vrata sredi soočenja?

Nataša Pirc Musar je na neki točki zapustila studio N1, kjer je potekalo eno zadnjih soočenj med kandidatoma, ki sta se uvrstila v drugi krog predsedniških volitev. Že v nedeljo bodo namreč volivci odločili, kdo od njiju bo predsednik države.

Kaj se je zgodilo?

Čeprav je bil izhod Musarjeve zares dramatičen, se ni zgodil zaradi kakšnega argumenta, temveč zaradi časovne stiske.

Pirc Musarjeva je že med soočenjem opozorila voditelja Miha Orešnika, naj počasi zaključi: "Jaz sem vas prosila, gospod Orešnik, če lahko končamo do enih, ker imam druge obveznosti. Potegnili ste že več kot za pol ure. Prosim vas, spoštujte tudi najin čas, veliko obveznosti še imava, res vas prosim, če lahko v minuti zaključimo."

Voditelj se ji je opravičil, dejal, da bo hitro končal, pa vendarle postavil še vprašanje ali dva. Skoraj minuto kasneje je Pirc Musarjeva vstala in se opravičila voditelju. Ta je želel postaviti "še samo eno vprašanje", Musarjeva pa je sklenila roke: "Čakajo me druge obveznosti. Lahko pridem nazaj. Pogovorita se do konca. Res, ni korektno z vaše strani. Vse v redu in prav, sem pripravljena odgovarjati na čisto vse. A ste obljubili, da končamo pred pol ure, 13.20 moram bit nekje, z veseljem pridem nazaj, a žal morem iti na druge obveznosti."

Medtem ko je Anže Logar ohranjal miren obraz, je bil voditelj nekoliko zmeden: "Se lahko vsaj poslovim od naših gledalcev?" Pirc Musarjeva mu je že obrnila hrbet in odšla iz studia.

Kako so pojasnili incident?

Na N1 so pojasnili, da je Pirc Musarjeva zapustila studio "zaradi, kot kaže, nesporazuma v komunikaciji z njenim volilnim štabom o časovnem poteku finalnega soočenja na n1info.si".

V studio se je kasneje vrnila

Soočenje se je zato nadaljevalo in končalo samo z Logarjem v studiu. Se je pa Pirc Musarjeva, ko je opravila obveznost, na katero je odhitela, kasneje vrnila na N1, se opravičila in povedala, da je pripravljena odgovoriti na vsa vprašanja, ki smo jih še imeli zanjo. Ta so bila le na eno temo, in sicer, ali se javno odreka podpori ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol