A. B. | 28. 2. 2023, 10:05

(VIDEO) Logar in Bezenšek z dobrodelno noto odprla svoje srce: zaigrala sta pesem, ki jo je napisal pokojnemu sinu

Facebook/Gregor Bezenšek ml. - SoulGreg Artist

Ko politiko za trenutek umaknemo na stran, lahko srce odpremo za dobrodelnost. To sta storila tudi Anže Logar in Gregor Bezenšek ml., ki sta se lani borila za stolček predsednika države. Pomagate lahko tudi vi.

Politik Anže Logar in glasbenik, humanitarec in družbeni aktivist Gregor Bezenšek ml. sta na Facebooku najavila, da bosta "združila moči za dobre namene". Čeprav sta se pred še nekaj meseci oba borila za predsedniški stolček, to ni zamajalo njunega glasbenega sodelovanja. Bezenšek je od kandidature za predsednika zaradi groženj odstopil že zelo zgodaj, Logarja pa je v drugem krogu predsedniških volitev premagala Nataša Pirc Musar.

Čeprav v napovedi glasbenega sodelovanja nista razkrila, komu bosta pomagala, smo lahko zdaj prisluhnili navdihujočemu duetu, namenjenemu 3-letni deklici z redko boleznijo, za katero ni zdravila. 

Facebook/Gregor Bezenšek ml. - SoulGreg Artist

"Ko zaigra srce"

Nežen preplet med kitaro in violončelom vzbudi zavedanje, da lahko za trenutek pozabimo na politiko in se posvetimo glasbi, ki sta ju v spletnem nastopu pričarala. Posnetek je na Facebooku delil Logar in ob njem pripisal zgodbo o tem, zakaj in kako sta se odločila skupaj uglasbiti pesem, ki jo je Bezenšek napisal svojemu preminulemu sinu Viljemu Julijanu in hčerki. "Gregorja Bezenška ml. sem spoznal med predsedniško tekmo. Marsikatero skupno sva našla v pogovorih ob robu soočenj," je v uvodnih besedah pojasnil Logar in razložil, da ga je v tednu pred mednarodnim dnem boja proti otroškemu raku, ki ga obeležujemo 15. februarja, poklical in vprašal, ali "bi osvojila kakšnega od preostalih desetih vrhov Slovenije, ki mu še manjkajo do tridesetice".

Želel si je, da bi skupaj pozvala k dobrodelnosti. Čeprav se je zaradi Logarjeve bolezni sodelovanje prestavilo, sta se odločila svoj načrt izvesti na svetovni dan redkih bolezni, ki ga obeležujemo 28. februarja. 

"Kitara in violončelo v duetu dobro zvenita. In predvsem za dober namen. Za malo Karolino. Poteka namreč zbiralna akcija za razvoj genskega zdravljenja," je zapisal Logar in pozval, da vsi odpremo svoja srca. "Po notah za Karolino. Ko zaigra srce. Vsak lahko nekaj prispeva," je zaključil. 

Za razvoj zdravila – genskega zdravljenja – za Karolino lahko prispevate SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen "Za Karolino".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol