16. 5. 2022, 21:52

Klemen Slakonja: "Na žalost je 'Putin, Putout' danes še bolj resničen, kot je bil takrat."

Bobo

V redkem intervjuju je povedal, kaj ga je navdihnilo za nastanek enega svojih najodmevnejših del. 

Domiseln in tehnično dodelan glasbeni video Klemna Slakonje izpred šestih let ima na YouTubu že več kot 45 milijonov ogledov. Zaradi vojne v Ukrajini je video Putin, Putout, ki se šali na račun avtokratskega sloga ruskega predsednika Putina in njegovih ozemeljskih apetitov, vse bolj aktualen.

V redkem intervjuju je Klemen Slakonja častniku Delo zaupal, da je navdih za pisanje besedila dobil ob ruski priključitvi Krima.

"Na žalost je video Putin, Putout danes še bolj resničen, kot je bil takrat, ko je bil le smešen. Pravzaprav je bil že pred šestimi leti res­ničen, a smo bili tako odmaknjeni od Ukrajine in Rusije, da se nam je zdelo vse zelo daleč," je povedal Slakonja.

Po začetku vojne v Ukrajini je tudi njegov video med uporabniki družbenih omrežij prejel nov pospešek: "Zelo me je presenetilo, da si je video v enem dnevu ogledalo milijon ljudi. Prvi komentarji so bili v cirilici; dal sem jih v googlov prevajalnik in že takrat je bila glavna tema vojna med Rusijo in Ukrajino."

Bobo

Nato je dodal še, da v karieri vendarle ne bi ničesar posebej izpostavil. "Vsakič znova sem hvaležen, kadar me kdo ustavi in se za­hvali za katerega od videov, za katerega se mogoče niti ne spomnim, da sem ga naredil – ker sem ga ali jo nasmejal ali jim mogoče celo pomagal skozi kakšno težko obdobje," je svoj neverjetni uspeh na YouTube-u skromno pokomentiral slovenski igralec.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec