R. K. | 2. 9. 2022, 09:50

VIDEO: Prikupno: znana slovenska pevka pokazala najhitrejši način, kako skočiti v narodno nošo

Posnetek zaslona/Facebook/Ansambel Roka Žlindre/fotomontaža

Ansambel Roka Žlindre je zaslovel, ko je pred dobrim desetletjem zastopal slovenske barve na izboru za pesem Evrovizije v Oslu. Tokrat pa je pozornost na družbenih omrežjih vzbudila njihova simpatična pevka, ki je pokazala, kako se preobleče pred nastopi.

Ste se tudi vi spraševali, kaj vse je treba 'zvleči nase,' če se želimo obleči v slovensko narodno nošo? Ansambel Roka Žlindre je na svojem Facebooku objavil zanimiv video, v katerem si lahko vsakdo ogleda, kako njihova simpatična pevka Barbara Ogrinc skoči v narodno nošo. 

Ji je v narodni noši vroče?

Video je na družbenih omrežjih vzbudil veliko pozornosti. Številni uporabniki so ob ogledu ugotavljali, da mora biti simpatični pevki v tradicionalnih slovenskih oblačilih, ki so sestavljena iz različnih plasti, v poletnih mesecih zagotovo precej vroče. 

Ansambel Roka Žindre sicer deluje od leta 2005, pri nas pa je najbolj zaslovel, ko so skupaj s Kalamari zmagali na Emi in Slovenijo leta 2010 zastopali na izboru za pesem Evrovizije v Oslu. Predstavili so se s pesmijo Narodnozabavni rock. V finale se jim na žalost ni uspelo uvrstiti, v polfinalu pa so zasedli predzadnje mesto.

Noša nekoč le za bogatejše

Slovenska narodna noša je sicer bila nekoč tudi znak premožnosti. Narediti so si jo dali predvsem bogatejši kmetje in premožnejši gospodje. Za tiste, ki so imeli pod palcem manj, pa večinoma ni bila dosegljiva.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord