J. B. | 30. 10. 2022, 20:48

VIDEO: Šokanten posnetek s prizorišča tragedije in osupljive podrobnosti nočne drame, v kateri je umrla Slovenka na počitnicah v Grčiji

YouTube/Sarantos Nikos/posnetek zaslona

Posnetki razkrivajo posledice uničujočega zemeljskega plazu, v katerem je življenje izgubila slovenska državljanka, ki je bila na Kreti na dopustu s svojo družino.

Idličen družinski hotel Markos Studios, ki leži ob plaži v kraju Agia Fotia na grškem otoku Kreta, je bil v noči iz sobote na nedeljo prizorišče grozljive tragedije, v kateri je življenje izgubila še ne 50-letna državljanka Slovenije. Ta se je z možem in mladoletnim sinom mudila na jesenskem dopustu v Grčiji, družina bi se morala domov vrniti v nedeljo. Toda zadnja noč na Kreti se je sprevrgla v nočno moro, na katero oče in njegov sin ne bosta nikdar pozabila. Za vedno sta ostala brez žene in mame.

Skala sejala tako uničenje kot žal tudi smrt

Okrog polnoči je na dve najemniški sobi omenjenega hotela padla ogromna skala, ki se je odtrgala s hriba, pod katerim se nahaja turistični kompleks. Posnetki posledic, ki jih je posnelo brezpilotno letalo, so grozljivi. Skala, ki je padla na hotel, je sejala tako uničenje kot žal tudi smrt. 

Kot poročajo lokalni mediji, sta mama in sin spala v eni, oče pa v drugi sobi. Slednji je imel srečo, skala oziroma ruševine ga niso poškodovale. Iz ruševin se je rešil sam, nemudoma poklical reševalce, nato pa obupano začel z iskanjem reševanjem žene in otroka. V kratkem je na prizorišče tragedije prispelo več kot 50 predstavnikov gasilcev, civilne zaščitne in Rdečega križa. Mladoletnega fanta so približno uro po nesreči uspeli rešiti. Ima poškodovano nogo, njegovo življenje ni ogroženo.

Lahko bi bilo krivo obilno deževje

Do 47-letnice so se reševalci prebili šele štiri ure kasneje. Žal prepozno. "Skala je bila zelo velika, porušila je dva apartmaja. Tega, v katerem je bila družina, in sosednjega, ki je bil prazen. Po štirih urah reševanja je bilo že prepozno," je za RTV Slovenija povedal Petros Nikolau, novinar Radia Lasiti. Nektarios Papadakis iz tamkajšnje civilne zaščite je pojasnil, da bi lahko k sprožitvi zemeljskega plazu pripomoglo predvsem obilno deževje, ki so ga bili na otoku deležni pred dvema tednoma.

Ministrstvo za zunanje zadeve je v nedeljskih popoldanskih urah potrdilo smrt slovenske državljanke, možu pa nudilo vso pomoč pri organizaciji povratka v domovino in prevozu posmrtnih ostankov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord