R. K. | 6. 7. 2022, 14:10

VIDEO in FOTO: v središču Ljubljane zagorelo v mercedesu

Uredništvo

Na eni najbolj prometnih cest v prestolnici se je med vožnjo začelo kaditi iz motorja osebnega vozila. Na pomoč so priskočili ljubljanski prostovoljni gasilci, ki so se na kraju dogodka znašli po naključju in takoj vpoklicali dodatno pomoč gasilske brigade.

Bleiweisova cesta je zaradi delne zapore pri kopališču Ilirija že tako zelo obremenjena, ravno v času kosila, okoli 12. ure, pa se promet še dodatno poveča. In ravno takrat, okoli 12. ure, se je nesrečnemu lastniku starejšega vozila znamke mercedes, nekaj vnelo v motorju. Takoj ko je opazil dim iz sprednjega dela, se je nemudoma ustavil, nam je zaupala očividka. Hišnik iz bližnje stavbe mu je priskočil na pomoč z dvema gasilnima aparatoma, s katerima so za prvo silo ustavili morebitni večji vžig motorja.

Na pomoč priskočil prostovoljni gasilec

Ko sta se mimo vozila pripeljala dva prostovoljna gasilca PGD Vič, sicer na povsem drugačni vožnji z drugimi obveznostmi, sta videla, da nekdo potrebuje njuno pomoč. Zagledala sta voznika mercedesa, ki se z gasilnim aparatom trudi pogasiti goreči motor. Ustavila sta se in lastniku vozila pomagala, kolikor sta le lahko. "Vedno se znajdeva na pravem mestu ob pravem času," je očividki zaupal gasilec.

Ko so ugotovili, da je stvar resna, so na pomoč poklicali dodatno okrepitev.

Na kraj dogodka so s sirenami kmalu prišli gasilci Gasilske brigade Ljubljana, ki so se še uro pozneje trudili pogasiti dim.

Uredništvo

Možnih vzrokov, da je zagorelo, je več

Vzrok, zakaj se je vozilo vnelo, zaenkrat še ni znan. Po mnenju enega izmed gasilcev, ki so prisostvovali gašenju, je možnih razlogov veliko. Kot pravi, bi se lahko snela kakšna cevka v notranjosti motorja, ki je zanetila iskrico, poleg tega je v motorjih vedno več plastičnih delov, ki se zaradi visokih temperatur še hitreje segrevajo. Razlog za vžig starega mercedesa pa zaenkrat ostaja neznan.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ