A. B. | 24. 3. 2023, 21:38

Če ste si vedno želeli imeti vinograd, je to res redka priložnost: za takšno ceno ne dobite niti kave več

Profimedia

Za simbolno ceno ga lastnik oddaja v okolici Ptuja. 

Inflacija je v Sloveniji že pošteno pokazala zobe. To dokazujejo tudi podatki, s katerimi merijo vrednost povprečne in najcenejše košarice 15 osnovnih živil pri nas. Najvišja vrednost najcenejše nakupne košarice na tokratnem popisu znaša 41,07 evra, kar je za približno tri odstotke več kot pri prejšnjem popisu, so sporočili z ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kot smo poročali

A kljub temu se je domačin Mestnega Vrha, ki se nahaja le dobre 4 kilometre iz Ptuja, odločil za simbolno ceno oddati svoj vinograd.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Vinograd za 1 evro

Ta se, kot ga opisuje, nahaja na idilični, sončni lokaciji z jugo-zagodno lego. "Vinograd je velikosti 800 trsov, nasajene so sorte sauvignon, laški rizling, renski rizling in rumeni muškat," je opisal v objavi na Facebooku. 

Oddaja ga za simbolno ceno: 1 evro. 

Zakaj ga oddaja? 

Vse, ki bi jih zanimal najem, je razveselil z dejstvom, da je vinograd že obrezan, s čimer je novemu najemniku olajšal spomladanski rez. Pojasnil je, da ga oddaja zaradi pomanjkanja časa.

Se splača najeti vinograd za 1 evro?

Čeprav uporabnik na Facebooku vinograd oddaja za simbolno ceno, je kot razlog navedel pomanjkanje časa. To kot težavo izpostavlja tudi eden izmed komentatorjev pod objavo: "Kdo bo pa ta nekdo, ki bo kosil, plel, šprical, rezal, spet kosil, pobiral ... Prešanje je še najlažje del," je odgovoril uporabniku, ki ga je označil v komentarju. V zaključek pa je pripisal: "Pomagaj mi če izveš, če se da kje kupiti čas." 

Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord