Uredništvo | 5. 1. 2024, 12:04

Nekdanja dopisnica za RTV besno nad vodstvo: "Zavajate javnost!"

RTV Slovenija

Nina Kojima, novinarka in nekdanja dopisnica za RTV iz Londona, je javno obtožila vodstvo, da lažejo.

Prav nobena skrivnost ni, da se na RTV Slovenija dogajajo hudi pretresi. Tako smo nedavno poročali o tem, da je bil zaposlenim v informativni oddaji Panorama na drugem programu TVS onemogočen dostop do delovnih mest.

Zdaj pa na dan prihajajo nove informacije, ki nakazujejo na dejstvo, da tudi druga področja RTVS ne delujejo tako, kot bi morala. Zaradi varčevalnih ukrepov je tako RTVS prekinilo sodelovanje z dopisnico iz Londona, Nino Kojima. Ta je na družbenem omrežju X pozvala Ksenijo Horvat, naj upraviči odločitev vodstva: "Na RTV ni denarja? Ksenija Horvat, najini kolegi iz RTV so mi v zadnjih urah povedali, da tvoj partner Janez Lombergar poleg pokojnine prejema tudi znaten honorar, saj Ti menda tvorno pomaga pri čistkah? Na mejl mi nočeš odgovoriti, morda mi boš tukaj?"

RTV se je na besede novinarke tudi javno odzval ter dejal, da gre tu le za načrtno blatenje javnega zavoda RTV Slovenija, predvsem vodstva TV Slovenija. Obenem so zapisali, da je Nina Kojima za svoje delo prejemala mesečni honorar v višini 4000 GBP, oziroma 4625 evrov. Kot so dejali, to na letni ravni znaša več kot 55.000 evrov, kar je bistveno več kot na primer celoletni variabilni stroški zunanjepolitične oddaje Globus.

Žiga Živulović j.r./Bobo

Na njihovo razlago se je odzvala tudi novinarka, ki je dejala, da vodstvo RTV zavaja javnost. Kot je zapisala v svoji objavi, naj bi omenjeni znesek vključeval tudi plačilo za snemalca, torej je to znesek za dve osebi. Dodala je, da so bili računi za maj, junij, julij nižji, ker niso imeli snemalca. In še, da vodstvo brez njene privolitve razpravlja o njeni pogodbi.

"Pozivam vodstvo, da javno objavi stroške dopisništev po svetu! Dragi naročniki, tako manipulirajo z vami, ne z mano, kajti 4000 GBP vključuje honorar 2 ljudi, mene in kamermana. Moskva je čez 100.000 evrov!" je še zapisala.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol