18. 4. 2022, 08:00

VOLITVE 2022: Ali slovenski politiki vedo, koliko staneta liter mleka in kilogram kruha? (VIDEO)

Uredništvo/fotomontaža

Slišali smo že, katera je zadnja stvar, ki jo naredijo pred spanjem, kdo za njih kupuje oblačila, ali bi šli na kosilo z istospolno usmerjeno osebo in katera žival predstavlja njihovo naravo. Do končne odločitve nas loči še polnih 7 dni, zato z vami delimo pravljičnih 7 vprašanj o zasebnem življenju, ki smo jih zastavili predstavnikom tistih strank, ki smo jih ulovili pred in po soočenjih na N1. Kdo je vedel, koliko stanejo osnovna živila v trgovini in kdo je priznal, da mu hrano kupujejo drugi?

Ob nenehnem višanju cen se zadnje čase pogosto zataknemo pri cenah za osnovne življenjske potrebščine, kot sta kilogram kruha ali liter mleka.

Ali visoke cene izdelkov v trgovini pestijo tudi slovenske politike? Sploh vedo, koliko staneta kruh in mleko? Preverili smo in jih vprašali. Naj namignemo - takšnega vprašanja niso pričakovali!

Jernej Vrtovec kruh celo peče sam, mleko pa kupuje pri lokalnem kmetu. Ne boste verjeli, kako poceni. Zdravko Počivalšek ne kupuje sam, znal pa je povedati, da oboje stane "nekaj čez evro". Da so se cene osnovnih živil dvignile, je poudaril Luka Mesec, ki za kruh odšteje tri evre. Alenka Bratušek je poudarila, da so cene kruha na  trgovskih policah različne, z njo se je strinjal tudi Aleš Hojs, ki ne hodi v trgovino po nakupih. Robert Golob za kilogram kruha odšteje med štiri in pet evrov, Matej Tonin meni, da kruh v povprečju stane 2,5 evra, Tanja Fajon pa pravi, da manj kot pol evra. Očitno kupujejo v zelo različnih trgovinah.

Ali slovenski politiki vedo, koliko staneta kruh in mleko?

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ