18. 4. 2022, 20:00

VOLITVE 2022: Slovenski politiki razkrivajo, katera je bila njihova prva študentska služba (VIDEO)

Uredništvo/fotomontaža

Vsak mora nekje začeti ... Kje so naši politiki? Tik pred pomembno odločitvijo, v zadnjem tednu pred državnozborskimi volitvami, z vami delimo pravljičnih 7 vprašanj o zasebnem življenju. Zastavili smo jih predstavnikom tistih strank, ki smo jih uspeli uloviti pred in po soočenjih na N1. Razkrivamo, kje so začeli služiti svoj prvi denar. 

Se še spomnite prve študentske službe? Ste morda svojo prvo službo dobili iz šolskih klopi, ko ste se lotili 'dela v praksi' in tako zaslužili svojo prvo plačo? 

Kje so svojo karierno pot začeli slovenski politiki? Postavili smo jim vprašanje, ki jih je za hip vrnilo v preteklost in jih spomnilo na svoje prve korake na poti, po kateri stopajo še danes.

Receptorka v fitnesu, pleskar, delavec v proizvodnji, kurir in nekdo, ki nosi palico. To so le nekateri poklici, ki so jih opravljali naši politiki, preden so pristali v parlamentu. Aleš Hojs je izkušnje pridobival tako, da je poskusil mnogo različnih poklicev - lotil se je pravzaprav vsakega dela. Luka Mesec je delal elektromotorje, fizičnega dela se ni branil niti Zdravo Počivalšek. Alenka Bratušek je v svoji prvi službi zagotovo lahko koristila ugodnosti, ki se ji na telesu poznajo še danes. Robert Golob je priznal, da se je doma hvalil, da v službi v resnici "nič ne dela", Matej Tonin pa, da ni delal veliko več kot pa "nosil palice". Medtem so nekateri že na začetku svoje kariere imeli zavidljive službe - recimo Tanja Fajon. Jernej Vrtovec pa je priznal, da pravzaprav nima izkušenj drugje, kot v politiki.

Katera je bila prva študentska služba slovenskih politikov?

Katera je bila torej prva študentska služba slovenskih politikov? Očitno dovolj dobra, da jih je pripreljala do točke, ko v trgovino po nakupih ne rabijo hoditi sami. No, ne vsi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol