9. 1. 2024, 16:24 | Vir: STA

Vozniki, pozor! Prevrnjena tovorna vozila ovirajo promet (FOTO)

Posnetek zaslona/Facebook profil Gasilsko reševalni center Ajdovščina

Ponekod so ceste zaprte in nastajajo zastoji.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste več prevrnjenih tovornih vozil močno ovira promet na regionalni cesti Manče-Vipava. Vozniki tovornih vozil naj upoštevajo omejitve zaradi močnih sunkov burje!

Na avtocesti med razcepom Gabrk in mejnim prehodom Fernetiči proti Italiji nastaja zastoj tovornih vozil. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Tabor. Zaradi popoldanske prometne konice je promet povečan na cestah iz mestnih središč ter na mestnih obvoznicah. Kosi pnevmatike ovirajo promet na pomurski avtocesti pred predorom Cenkova proti Mariboru.

Primorska avtocesta je zaradi burje zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Kastelec-Kozina. Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo, ter na regionalnih cestah Vipava-Ajdovščina in Razdrto-Podnanos-Manče-Vipava je zaradi burje prepovedan za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z nameščenimi verigami. V sredo, 10. januarja, bo med 8. in 16. uro na gorenjski avtocesti v predoru Karavanke zaradi del promet potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom. Na hitri cesti Koper-Izola je zaradi del zaprt vozni pas skozi predor Markovec proti Izoli.

Predvidoma do 21. februarja bo v Ljubljani na Dunajski cesti zaradi rušenja železniškega nadvoza pri glavni železniški postaji promet v vsako smer potekal po dveh pasovih. V času prometnih konic so pričakovani zastoji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol