R. K. | 14. 5. 2023, 19:52

Vozniki, pozor! Zaradi zemeljskega plazu na Štajerskem zaprta cesta, težav pa še zdaleč ni konec (FOTO)

Profimedia/Civilna zaščita Maribor/fotomontaža

Zaradi vremenskih razmer še vedno velja oranžno opozorilo agencije za okolje, bregove lahko prestopijo tudi nekatere reke.

Obilno deževje po Sloveniji povzroča velike težave. Ob izpadih elektrike, poplavljanju kleti in podrtih drevesih, je bil Regijski center za obveščanje prijavljen tudi zemeljski plaz na območju KS Malečnik - Ruperče, so sporočili z mariborske mestne občine in dodali, da bo zaradi sproženega zemeljskega plazu državna cesta Maribor - Pernica popolnoma zaprta, od razcepa Celestrina - Trčova pa bo v smeri toka reke Drave odklopljena javna razsvetljava.

Pristojni so se nemudoma odzvali

"Ob 16.14 uri je bila na Regijski center za obveščanje podana prijava plazu na območju KS Malečnik - Ruperče, natančneje na lokaciji hišne številke 2 v Malečniku," je zapisano na Facebooku Mestne občine (MO) Maribor. Dodali so, da so se pripadniki Civilne zaščite in Gasilske brigade Maribor nemudoma odzvali, o situaciji pa je bil obveščen tudi mariborski župan Saša Arsenovič.

Zemeljski plaz se je sprožil tudi v Turškem Vrhu pri Zavrču, so pri Neurje.si zapisali na svojem Facebooku in priložili tudi fotografije, ki jim jih je poslal uporabnik Renato Vesenjak. Ob tem so dodali, da Geološki zavod Slovenije še naprej opozarja, da je predvsem na vzhodu države povečana verjetnost proženja zemeljskih plazov, kar je posledica velike količine padavin, ki še ne bodo ponehale.

Še vedno velja oranžno opozorilo

Vreme v ponedeljek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, v noči na torek pa lahko pričakujemo nov prihod padavin, ki bodo zajele celotno državo, so zapisali in spomnii, da je zaradi velike količine padavin Agencija RS za okolje v torek izdala oranžno opozorilo. Kot so opozorili, lahko predvsem na Štajerskem in na Dolenjskem pričakujemo tudi razlivanje nekaterih rek.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord