Uredništvo | 18. 4. 2024, 13:07

Ko vas ustavi policija, bodite pozorni: to je vprašanje, na katero nikdar ne smete odgovoriti

Shutterstock

Ko vam bodo policisti naslednjič postavili to vprašanje, raje dvakrat premislite, kako boste odgovorili.

Na TikToku se kot požar širi posnetek, ki ga je objavil očitno pravno zelo dobro podkovani uporabnik z uporabniškim imenom TikTokStreetLawyer. Slednji je svojim sledilcem pojasnil, na katero vprašanje nikdar ne bi smeli odgovoriti, ko vas ustavi policija. Kdor je že imel bližnje srečanje z varuhi reda in miru, je vprašanje zagotovo že slišal: "Veste, zakaj smo vas ustavili?" Toda omenjeni 'ulični odvetnik' na TikToku trdi, da na vprašanje ne bi smeli nikdar odgovoriti.

"To je vprašanje, na katero ne bi smeli odgovoriti niti v milijon letih, če ne veste, česa ste osumljeni," je pojasnil in nadaljeval: "Predstavljajte si, da to ni zvijačno vprašanje in ne da bi vedeli, katerega prekrška ste obtoženi, odgovorite: ’Ker sem prevozil rdečo luč’ ali ’Ker sem prekoračil hitrost’ ali ’Ker sem jedel kebab’ ali ’Ker sem Zajček Uhec’. Pravkar ste priznali potencialne štiri prekrške, čeprav je policist razmišljal in morda imel dokaze le o enem – če je kakšnega sploh imel v mislih."

Policija želi torej osebo, ki jo je ustavila, ujeti nepripravljeno, kot prvi omenjeni uporabnik TikToka. "Toda po zakonu na to vprašanje ni treba odgovoriti," je dodal. Kot ob tem dodaja N1, lahko vaše 'priznanje' na sodišču uporabijo proti vam.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu