A. B. | 3. 11. 2022, 06:00

Zaradi spremembe vremena pričakujte vpliv na vaše počutje

Facebook/Arso vreme

Temperature ne bodo več tako visoke, kot smo jih bili deležni do zdaj, pričakujemo pa lahko tudi občasne padavine.

Pretežno oblačno vreme, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih, bo prineslo občasne padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija, kar bo močno vplivalo tudi na nas. 

Pričakuje se zmerna obremenitev zaradi vremena, ki se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

Obeti za začetek vikenda 

"Večja sprememba vremena nas bo dosegla v petek čez dan, ko se bo ob spustu hladnejšega zraka nad severnim Sredozemljem in Italijo izoblikovalo ciklonsko območje. Takrat se bodo padavine od zahoda okrepile in postopno razširile nad vso državo, predvsem v bližini morja bodo nastajale tudi nevihte s krajevnimi nalivi," pojasnjujejo na Meteoinfo Slovenija. Pred hladno fronto, ki nas bo predvidoma prešla v petek zvečer, se bo precej okrepil jugozahodni veter, na obali bo zapihal močan jugo, zato je pričakovati povišano valovanje in plimovanje morja. 

Profimedia

Lahko pričakujemo sneg?

November je mesec, ko nas lahko že obišče sneg, a kot vse kaže, se to letos še ne bo zgodilo tako kmalu, so zapisali na Meteoinfo Slovenija. Posledično tudi fronta, ki jo prinaša vreme, ne bo izrazita. A sneg bo kljub temu pobelil vrhove nad okoli 1800 metri nadmorske višine. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ