21. 10. 2023, 11:01 | Vir: STA

Vikend bo še deževen, ampak topel

Profimedia

V zahodni in osrednji Sloveniji bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. 

Na vzhodu bo delno jasno. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, v alpskih dolinah okoli 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo sprva bolj oblačno, na zahodu in jugu bodo še krajevne padavine. Čez dan se bo delno razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 15 do 20 stopinj Celzija.

Profimedia

Možne nevihte

Obeti: V ponedeljek bo po večini sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. V torek bo oblačnost od zahoda naraščala, popoldne bo v zahodnih krajih že deževalo.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje. Za vremensko fronto, ki je ponoči prešla Slovenijo, priteka k nam v višinah nekoliko hladnejši in še razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih zahodno od nas pretežno oblačno s plohami in posameznimi nevihtami. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod bo še pihal južni do jugozahodni veter. V nedeljo se bo postopno povsod delno razjasnilo.

Biovreme: Danes bo vremenska obremenitev oslabela in ponehala. V nedeljo bo vpliv vremena na počutje ugoden.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol