A. B. | 7. 3. 2023, 10:15

Sonček in martinčkanje, čaka nas pravo pomladno vreme: ne boste verjeli, koliko stopinj bo

Profimedia

Po ulicah je mogoče slišati zven besed naveličanja nad snegom in hladnim vremenom. A tega bo že kmalu konec. Končno boste lahko nadeli sončna očala. 

Čeprav so snežinke še zjutraj presenetile nekatere prebivalce Slovenije, na vrata že trka pomlad. Že v drugi polovci tega tedna bomo deležni občutnih otoplitev, temperature naj bi narasle celo do 20 stopinj Celzija, je za 24ur.com zapisal vremenoslovec Rok Nosan

"Kljub občutni otoplitvi bo vreme ostalo spremenljivo. Večjih in dolgotrajnejših padavin sicer ne pričakujemo, saj bo vpliv ciklonov in spremljajočih front, ki se bodo čez zahodno in srednjo Evropo pomikale proti vzhodu, k nam segel le obrobno," je razložil. Sneg bo zaradi otoplitve mogoč le v najvišjih legah. V nižjih legah lahko pričakujemo dežne kaplje. 

V drugem delu tedna očitna otoplitev 

Čeprav se bodo temperature že v sredini tedna dvignile nad 10 stopinj Celzija, na jugovzhodu se bo ogrelo do okoli 14 stopinj Celzija, v Pomurju do 12 stopinj Celzija, nas bo sonce obsijalo v drugi polovici tedna oziroma pred vstopom v vikend.

"Zelo toplo bo s temperaturami nad 15 stopinj, še nekoliko toplejši zrak pa se bo k nam razširil v petek, ko se bo lahko ob okrepljenem jugozahodnem vetru na vzhodu države ogrelo do 20 stopinj Celzija,"
pravi Nosan. Posledično bo topla tudi sobota, v noči na nedeljo pa nas bo prešla hladnejša fronta. A kljub tej bo tudi naslednji teden obsijan s soncem in zaznamovan z višjimi temperaturami. 

Metropolitan

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel