5. 10. 2022, 13:02 | Vir: STA

Nikoli ne bi pomislili, kaj se vam lahko zgodi, ko greste v gozd po kostanj!

Profimedia/fotomontaža

Sončni septembrski dnevi kar kličejo k nabiranju gozdnih plodov. A tudi v naravi na vas preži nevarnost, zato morate biti na to eno stvar še posebej pozorni.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da so v zadnjem obdobju ponovno obravnavali več vlomov v avtomobile. Storilci so med drugim vlamljali v vozila, parkirana v gozdovih in na gozdnih poteh. Zaradi tega je smiselno, da svoje avtomobile zaščitijo tudi gobarji in nabiralci kostanja, ki puščajo svoja vozila na tovrstnih območjih.

Policisti so ugotovili, da so bile v večini primerov žrtve tisti vozniki, ki so na vidnih mestih v vozilih nezavarovane puščali različne predmete, med drugim tudi denarnice z dokumenti in denar. Storilci so v vozila vlamljali tako, da so razbili stekla na vozilu, odtujili predmete in povzročili premoženjsko škodo na vozilu, so dodali.

PU Maribor

Kako zmanjšati tveganje?

Eden izmed zadnjih takšnih dogodkov se je tako zgodil v torek med 16. in 17. uro pri naselju Mačji Dol, ko je storilec vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil torbico z dokumenti in bančnimi karticami. Lastnico je oškodoval za okoli 1000 evrov, so sporočili s PU Novo mesto.

Novomeški policisti ob tem svetujejo, kako lahko občani bistveno zmanjšajo tveganje, da tudi sami ne postanejo žrtve kaznivega dejanja. Najpomembneje je, da v vozilih ne puščajo nenadzorovanih predmetov. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki nimajo visoke materialne vrednosti, lahko privabijo storilce, so opozorili. "Škoda na vozilu pa bo v tem primeru večja, kot je vrednost odtujenih predmetov," so še poudarili.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord