J. B. | 16. 5. 2023, 11:34

Vsestranski Borut Pahor se je lotil novega izziva: jeseni bo izdal knjigo, v kateri bo pisal o ...

Sami Rahim

Življenje Boruta Pahorja je tudi po tem, ko je zapustil predsedniško palačo, še kako razgibano.

Borutu Pahorju po koncu vodenja Slovenije ni dolgčas. Voditelj Mastercard® podkasta navdiha je med drugim zajadral tudi v pisateljske vode, pri založbi Beletrina bo letos izšel njegov knjižni prvenec. Knjiga bo imela naslov Priročnik za politične in druge začetnike, izšla bo predvidoma letos jeseni, in sicer v času osrednjega slovenskega knjižnega dogodka - slovenskega knjižnega sejma.

V želji, da bi se izognili napakam in težavam

Priročnik, ki ga bo Borut Pahor namenil politikom, poslovnežem in drugim, bo tematiziral praktična vprašanja, s katerimi se soočajo v svojih karierah in posledično v zasebnem življenju. "S priročnikom bom bralcem dal v presojo svoje osebne izkušnje, z upanjem, da jim morda pridejo prav v karieri in življenju ter da se izognejo napakam in težavam, ki se jim sam v tridesetih letih politične kariere žal nisem. Priročnik bom napisal tako, kot bi ga sam želel kupiti, če bi šel v knjigarno – pa ga ta hip tam še ni," je o knjigi povedal Borut Pahor.

Profimedia

Na Beletrini, eni od vodilnih slovenskih založb, z navdušenjem pričakujejo izid Pahorjevega priročnika. "Ponosni smo, da se bo našim cenjenim avtoricam in avtorjem s svojim prvencem pridružil tudi nekdanji predsednik Slovenije Borut Pahor. Tudi sam z velikim zanimanjem pričakujem knjigo, v kateri bo z nami delil svoje neprecenljive izkušnje in spoznanja na področju domače in mednarodne politike. Prepričan sem, da je njegova politična dediščina za slovenski in mednarodni prostor izjemnega pomena, zlasti njeno sporočilo spravljivosti in povezovanja ter odločen odmik od delitev in radikalizma," je povedal Mitja Čander, direktor založbe Beletrina.

Boruta Pahorja lahko že nekaj časa spremljate tudi v podkastu Mastercard® podkast navdiha, v katerem je nazadnje gostoval Alen Kobilica. Celoten pogovor si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol