A. B. | 30. 9. 2022, 21:01

Z novim študijskim letom tudi "žurke" po celotni Sloveniji (imamo seznam vseh!)

Profimedia/fotomontaža

Pred vrati je novo študijsko leto, ki bo že v začetku postreglo z brucovanji, spoznavnimi zabavami in pikniki. Pobrskali smo po najbolj zaželenih in ugotovili, da bo že prvi teden oktobra precej pester. Preverite, kje jih boste lahko obiskali.

Vstop v študijsko leto je zmeraj v barvah zabave, ki je študentom omogočena po celotni Sloveniji. Tako kot vsako leto tudi letos to ni nič drugače. Pobrskali smo po zabavah in ugotovili, da bodo imeli študenti polne roke dela, če se bodo udeležili vsaj ene izmed teh. Trenutno lahko namreč zasledimo kar 12 različnih "žurov", ki bodo že v prvem tednu novega študijskega leta. 

Študentje se bodo lahko med seboj spoznali na tako imenovanih spoznavnih žurih ali "pobrucovali" po različnih lokacijah v Sloveniji. 

Prvi zabavi že 1. oktobra

Čeprav bo največ zabav organiziranih v Ljubljani, predvsem v sklopu Študentskega kampusa in ŠOU-a v Ljubljani, bosta prvi izmed študentskih zabav že ta vikend. 1. oktobra bo v Celju potekala "Back to school" druženje, "Semafor Party". Na isti dan škofjeloški študenti organizirajo "Beerpong zabavo". 

Semafor party ima predvideno vstopnino 7 evrov na osebo, medtem ko bo tekmovanje v metanju žogic v pivo v Škofji Loki plačljivo na ekipo, ki bo sodelovala, in sicer 10 evrov.

Škofjeloški študenti so pripravili tudi zanimivost: študentje se lahko oblečejo glede na status razmerja in s tem, ko se oblečejo v zelene odtenke, nakažejo, da so samski, v rumeno, da "so pripravljeni na avanturo", tisti, ki bodo oblečeni v rdečo, pa bodo vsem pokazali, da so v razmerju. 

Pestra bo predvsem sobota 

Kot že omenjeno, bo Študentski kampus v Ljubljani gostil enega večjih pozdravov študentom. 3. oktobra bodo namreč na Študentskem kampusu v Ljubljani gostili prvo večjo zabavo, na kateri bodo zaigrali raznovrstni izvajalci, med drugim skupina Kokosy, Matter in Mrfy, svoje pesmi pa bo zapel tudi srbski pevec Mc Stojan. 

Za udeležbo vstopnine ni, a je na spletni strani ŠOU v Ljubljani predvidena rezervacija brezplačne vstopnice. 

Na isti dan bo žur v enem najbolj obiskanih klubov v Sloveniji, v Cirkusu. Klub v prestolnici obljublja "nova poznanstva, nove avanture in večna prijateljstva", trenutno pa je zanimanje za dogodek izkazalo že več kot 1300 ljudi. Za navadno vstopnico boste odšteli 10 evrov, prvih 200 je bilo mogoče kupiti prek spleta, a je glede na stran predprodaja vstopnic že končana, saj so bile te razprodane. 

Klub omogoča tudi nakup VIP-vstopnic v višini 20 evrov, a so ob tem pripravili še posebno ponudbo, ob kateri smo samo izbuljili oči. Nakup petih VIP-vstopnic in rezervacija miz namreč stane 200 evrov, v ponudbi pa prejmete tudi alkoholne pijače. Če si želite, lahko rezervirate tudi SUPERVIP, za katerega boste odšteli kar tisoč evrov (vštetih je 10 vstopnic in alkoholna pijača). Več informacij si lahko preberete v opisu dogodka na Facebooku. 

A to še ni vse. 3. oktobra bo vseštudentski spoznavni žur tudi v klubu Cvetličarna v Ljubljani. Vstopnice lahko kupite tudi na vseh prodajnih mestih po vsej Sloveniji pri MojeKarte.si, v predprodaji so predvidene v višini 7 evrov in 10 evrov.

Zakaj ne bi bila študentska zabava tudi v nedeljo? 

Že naslednji dan boste lahko skočili v Maribor, kjer v klubu Štuk organizirajo Prvi študentski torek. Že v opisu dogodka opozarjajo, da je število vstopnic omejeno, saj bo nastopila priljubljena slovenska skupina Mambo Kings. V predprodaji lahko vstopnice dobite po ceni 3 evrov, na dan dogodka boste zanje odšteli 5 evrov. 

A velika večina spoznavnih dogodkov se bo odvila predvsem v prestolnici. Študentje Fakultete za farmacijo, Pravne fakultete, Fakultete za strojništvo in Ekonomske fakultete v Ljubljani se bodo lahko udeležili skupnih piknikov in žurov, ki bodo organizirani v Študentskem kampusu v Ljubljani in v klubu Cirkus. Ti bodo med 4. in 5. oktobrom, za več informacij o cenah vstopnic pa pokukajte v spodnjo tabelo, kjer smo zbrali vse dogodke in vam olajšali načrtovanje zabave. 

Uredništvo

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol