15. 4. 2022, 16:57 | Vir: STA

Mamice iz materinskih domov prijetno presenetili

Profimedia

Mame in otroke iz 11 materinskih domov po Sloveniji so pred velikonočnimi prazniki prejele posebna darila.

V eni od njih so mamice in njihovi otroci v 11 materinskih domovih po Sloveniji pred velikonočnimi prazniki prejeli košarice velikonočnih dobrot, najmlajši stanovalci v domovih pa pleničke.

Materinski domovi nudijo začasno namestitev mamicam z otroki in nosečnicam, ki so se znašle v socialni stiski in nimajo drugih možnosti za bivanje. V domu prejmejo pomoč pri aktivnem reševanju vprašanj, povezanih s svojo eksistenco. Tako jih seznanijo denimo z materialnimi in drugimi pravicami ter postopki za njihovo uveljavitev. Med temi pravicami so med drugim denarna socialna pomoč, otroški dodatek in preživnina.

Velikonočna dobrodelna akcija

Podjetje Spar Slovenija je v sklopu tradicionalne dobrodelne akcije v dneh pred veliko nočjo že desetič zapored obdarilo materinske domove po Sloveniji. V dveh dneh so obiskali 11 materinskih domov in mamicam z otroki podarili košarice dobrot, v katerih so bili denimo velikonočni kruh in čokoladni zajčki, so zapisali v podjetju.

Obdarovali so mamice z otroki v materinskih domovih Ljubljana, Šempeter, Solkan, Mozirje, Žalec, Maribor, v materinskem domu Gorenjske, materinskem domu Škofijske karitas Murska Sobota, v Zavodih Pelikan Ljubljana in Škofljica ter v Zavodu Socio v Celju.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol