J. B. | 1. 1. 2023, 07:49

Za gasilci je naporno Silvestrovo: gorelo je vsepovsod, gasili so avtomobile, smetnjake in celo mlekomat

Žiga Živulovič jr./Bobo

Ljudje so se veselili, gasilci pa so gasili. In tokrat so imeli zares ogromno dela.

Številni se bodo v nedeljsko jutro prebudili z bolečimi glavami. Številni gasilci po vsej državi pač ne. Kvečjemu bodo podaljšali spanec zaradi sila naporne noči. A ta ni bila naporna zaradi slavja, marveč zaradi poklica, ki ga opravljajo.

In na Silvestrovo so imeli zares ogromno dela. Alarm je zvonil ves čas, gasili pa so "vse živo".

Začelo se je že v prvi polovici noči. Ob osmi uri zvečer so v Straži zagorele ciprese (s temi so imeli veliko dela po vsej državi, glavni razlog je seveda nespametna uporaba pirotehničnih sredstev) v Rožni dolini v Ljubljani kar pet kombiniranih vozil! "Dve vozili sta uničeni, tri pa poškodovana. Gasilci so na štirih vozilih s tehničnim posegom odprli tovorni del in pogasili leseno notranjo oblogo," je sporočila Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

V Črnomlju v akciji kar 69 gasilcev

V Črnomlju je kar 69 gasilcev gasilo požar, ki se je z nadstreška drvarnice razširil na stanovanjsko hišo. V Kopru je ob 22.34 zagorelo na balkonu večstanovanjske stavbe: "Gasilci JZ GB Koper so pogasili goreč material na balkonu ter ga odstranili. Pregledali so objekt ter prostor prezračili. Ogenj je poškodoval balkonska vrata, nadstrešek, del fasade ter okna v višjih nadstropjih. Poškodovanih ni bilo." Ob približno istem času bi v Ljubljani skoraj prišlo do čisto prave tragedije, v baraki, ki je zagorela, je bila tudi plinska jeklenka: "Gasilci PGD Črnuče in GB Ljubljana so požar pogasili, iz objekta iznesli razgreto plinsko jeklenko in jo ohladili ter opravili pregled s termovizijsko kamero. Baraka je uničena."

V Celju gorelo v krožišču

V Ormožu je dobro uro pred polnočjo zagorel travnik, v Hrastju v občini Maribor je gorela podrast na površini 400 kvadratnih metrov. Štirideset minut čez polnoč so morali gasilci posredovati na Opekarniški cesti v Celju, kjer je v krožišču gorelo drevje. Zabojniki za smeti do goreli pravzaprav po vsej državi, ob 2.16 pa je na Obirski ulici v Ljubljani zagorelo osebno vozilo, parkirano ob stanovanjskem bloku: "Gasilci GB Ljubljana in PGD Zgornja Šiška so pogasili sprednji del vozila. Zaradi vročine je na objektu poškodovana fasada na površini okoli 6 kvadratnih metrov."

Ob 4.40 je v Cerknici zagorelo celo na - mlekomatu! "Gasilci PGD Cerknica so s termovizijsko kamero pregledali mlekomat, manjši požar je sam ugasnil pred njihovim prihodom." Ko boste torej po naporni noči prišli k sebi, pomislite tudi na gasilce. Zaslužijo si en velik "hvala" s strani vseh nas.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol