N. V. | 17. 4. 2023, 09:42

Začetek tedna so obeležili zastoji: zaprta obvoznica v mesto, gneča že na avtocesti

Facebook/Promet.si

Zaradi prometne nesreče so kolone na štajerski avtocesti.

Zaradi naleta tovornih vozil je popolnoma zaprta vzhodna mariborska obvoznica med izvozom Maribor center na Ptujsko cesto in Dragučevo proti Šentilju. Policisti s Policijske uprave Maribor sporočajo, da gre za hujšo prometno nesrečo, ki se je končala s smrtnim izidom.

"V nesreči so bili udeleženi vozniki treh tovornih vozil," so sporočili policisti. 46-letni voznik tovornega vozila, sicer slovenski državljan je za tunelom Vodole, v smeri Dragučove, trčil v tovorno vozilo, ki ga je vozil državljan Bosne in Hercegovine, ki je bil v nesreči lažje poškodovan. Vozilo je odbilo v drugo tovorno vozilo, ki ga je prav tako vozil državljan Bosne in Hercegovine. 46-letnik je bil v nesreči tako hudo poškodovan, da je na kraju umrl.

Zastoji

Nastaja zastoj pred izvozom Maribor center. Kolona je dolga že približno štiri kilometre, posledice prometne nesreče pa bodo odstranjevali dlje časa, sporočajo iz prometno-informacijskega centra Promet.si.

Izognite se gneči

Voznikom svetujemo, da se preusmerijo na nekdanjo hitro cesto skozi Maribor. Vozniki se lahko preusmerijo z avtoceste na razcepu Slivnica. Ob tem opozarjamo, da tudi po regionalni cesti ne bo šlo povsem gladko, saj je že nastala gneča.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol