Uredništvo | 12. 10. 2023, 15:39

Reševanje Slovencev: koliko jih še ostaja na ogroženem območju?

Prihod čeških in slovaških državljanov na praško letališče.

Profimedia

Do zdaj se je na ministrstvo za zunanje zadeve in naše veleposlaništvo v Tel Avivu obrnilo 58 slovenskih državljanov. 

Iz Izraela so se varno vrnili vsi slovenski državljani, ki so do sedaj izrazili željo po vrnitvi v domovino, so sporočili z Ministrstva za zunanje in evropske zadeve. Ob tem so tudi navedli, da so skupaj z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Tel Avivu v stiku z 19 slovenskimi državljani, ki še ostajajo v Izraelu.

Še naprej odsvetujejo vsa nenujna potovanja v Izrael, vključno s turističnimi.

"Od začetka napada na Izrael s strani Hamasa smo si prizadevali za nudenje čimbolj učinkovite pomoči vsem državljanom, ki so se na nas obrnili za pomoč. Naše dejavnosti so bile usmerjene predvsem v nudenje ažurnih in pomembnih informacij, pomoči pri vrnitvi v Slovenijo ter usklajevanje z drugimi državami in letalskimi prevozniki glede možnosti odhodov za slovenske državljane iz Izraela," so zapisali v svojem medijskem sporočilu.

Evakuacije tujih državljanov iz Izraela potekajo dnevno.

Evakuacije tujih državljanov iz Izraela potekajo dnevno.

Profimedia



Tistim, ki se še nahajajo v Izraelu, svetujejo visoko stopnjo previdnosti in upoštevanje navodil lokalnih oblasti in jim odsvetujejo vsa potovanja na območja, kjer potekajo vojaške operacije.

Pozivajo tudi vse državljane, ki še potrebujejo pomoč, da vzpostavijo stik z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Tel Avivu preko e-pošte: consular.telaviv@gov.si in telefonskih številk: 00972 54 451 6076 in 00972 54 621 0330 ali Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve po telefonski številki: 00386 1 478 2219.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord