R. K. | 15. 11. 2022, 12:01

Zakaj so prebivalci Dolenjske ostali brez elektrike? Poznamo odgovor

Žiga Živulović jr./Bobo/fotomontaža

Nekatere prebivalce Novega mesta je pred kratkim presenetilo nedelovanje električnih naprav. Pri elektro podjetju so pojasnili, kaj se dogaja.

Številne prebivalce Dolenjske je presenetil izpad elektrike. Začasno prekinitev dobave električne energije odjemalcem so pristojni napovedali. Razlog pa so dela na distribucijskem omrežju in napravah, so zapisali na spletni strani podjetja Elektro Ljubljana

V torek, 15. novembra, so bile zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah napovedane prekinitve oskrbe z elektriko na transformatorskih postajah (TP) Prečna 2, Resa in Nad mlini. Iz Distribucijske enote Novo mesto podjetja Elektro Ljubljana so sporočili, da bo dobava z elektriko iz TP prečna 2 prekinjena od 8. do 14. ure, TP Resa od 8. do 12. ure in TP Nad mlini od 9. do 11. ure.

Žiga Živulović jr./Bobo

Motnje tudi v sredo

Motnje oskrbe z elektriko so napovedali tudi za sredo, 16. novembra, in sicer bo oskrba motena na TP Pod Trško Goro, TP Kz krmila in TP Laze kogeneracija. Opozorili so, da bodo dela v primeru slabega dela prestavljena in se svojim odjemalcem zahvalili za razumevanje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol