N. V. | 25. 9. 2022, 20:44

Žalostno! To dobijo za večerjo v velenjskem domu za starejše

Profimedia/Facebook/Gregor Škoflek/fotomontaža

Cena za bivanje v domovih je zelo visoka. Nad storitvijo pa se pritožuje marsikdo. Tudi uporabnik Facebooka, ki je objavil fotografijo skopega obroka, ki ga je prejela njegova mati.

"Na pol pečen in mrzel krompir" ter bela kava. To je večerja, ki jo je prejela mati Gregorja Škofleka v Domu za varstvo odraslih Velenje. Da je svojo trditev podkrepil, je objavil še fotografijo žalostne večerje.

V objavi na Facebooku je še razkril, da za bivanje matere v domu za ostarele, plačujejo 950 evrov na mesec. "Še v zaporu imajo boljšo hrano," obsoja dom za ostarele v Velenju.

V komentarjih objave se je opogumila še upokojenka Marija Fatic in tudi sama objavila fotografijo svoje podobno žalostne večerje. Dobila je zelenjavno juho in belo kavo.

Facebook/Marija Fatic

Komentarji

Zavihralo je tudi v komentarjih omenjene objave. Pod objavo se je v štirih dneh zvrstilo kar 375 komentarjev, mnogi uporabniki pa opisujejo podobno slabe izkušnje: tudi z drugimi domovi po Sloveniji, ne le z velenjskim.

Opozarjajo na dejstvo, da so v domovih "obroki premajhni, in jedi preveč ponavljajoče". Razbrati je, da mora večina ljudi, ki imajo svojce v domu, te dodatno hraniti.

"V Kamniku je isto s*anje ... Mama že deset dni dobiva krožnik čiste juhe ..." je uporabnica Facebooka razkrila v komentarjih.

"Doživeli smo marsikaj, od tega, da je bil (oče) več ur s pokakano pleničko, do tega, da je bil lačen," je svojo neprijetno izkušnjo s slovenskimi domovi za starejše delila še ena uporabnica.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord