R.S. | 26. 10. 2022, 13:07 | Vir: STA

Zamaskirana moška s pištolo oropala nastanitveni objekt

Aleksandra Saša Prelesnik

Policisti poročajo o oboroženem ropu na območju Šempetra pri Gorici. Na kraj ropa so napotili več policijskih patrulj. 

V nastanitvenem objektu v središču Šempetra pri Gorici sta v torek okoli 22. ure zamaskirana moška izvedla oborožen rop.

Na recepciji sta od uslužbenke zahtevala gotovino in svojo zahtevo podkrepila s pištolo. Po odtujitvi nekaj sto evrov gotovine sta kraj zapustila in pobegnila proti tamkajšnji cerkvi, nato pa se je za njima izgubila vsaka sled.

Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, v dogodku nihče ni bil poškodovan. Na kraj ropa so napotili več policijskih patrulj, novogoriški policisti in kriminalisti pa nadaljujejo dodatno zbiranje obvestil in nujna preiskovalna dejanja.

Daniel Novakovič/STA

Storilcev še niso izsledili, po prvih podatkih sta osumljenca stara okoli 30 let, visoka okoli 180 centimetrov in sta govorila v tujem jeziku.

Policija poziva vse občane, ki bi glede ropa lahko nudili koristne informacije, da o tem obvestijo policiste policijske postaje Nova Gorica na številko 05 303 44 00, interventno številko policije 113, lahko tudi anonimno na številko 080 1200.

Policija je o kaznivem dejanju ropa, za katerega je zagrožena kazen zapora od treh do 15 let, obvestila tudi pristojne pravosodne organe v Novi Gorici, so še sporočili z uprave.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol