J. B. | 8. 4. 2023, 06:00

Zapolnili bodo že leta prazne prostore: to je nova ljubljanska pridobitev, ki bo razveselila mnoge

Žiga Živulovič jr./Bobo/fotomontaža

Življenje v na prvi pogled precej hladni in "od boga pozabljeni" stavbi streljaj od središča Ljubljane bo v prihodnje vsaj malo oživelo.

Situla na Vilharjevi ulici je eden tistih stanovanjsko poslovnih kompleksov, ki jih Ljubljančani niso ravno vzeli za svoje. To ne preseneča. Kompleks, ki na prvi pogled deluje zelo hladno in brez utripa življenja, bi moral biti del prenovljene železniške oziroma avtobusne postaje.

Toda novi Potniški center Ljubljana je ideja, ki živi že dolgo časa, zaživela pa še vedno ni. Kdo ve, morda bo kdaj drugače, dotlej pa bo Situla delovala nekako izgubljena v prostoru, v katerega na prvi pogled ne spada.

Žiga Živulovič jr./Bobo

A ne glede na vse bo življenje v Situli v prihodnje nekoliko le oživelo. V delu stavbe, kjer bi sprva morali biti tudi nakupovalni center Qlandia, zdravstvene, wellness in številne druge storitve, bodo prebivalci Situle dobili svojo trgovino. Vprašanje le, če so nad tem vsi stanovalci v tej tako imenovani luksuzni stolpnici zares navdušeni ...

Trgovino so nedolgo tega dobili tudi v Centru Šumi ob Kongresnem trgu, kjer je svojo poslovalnico odprl Lidl.

V Situli bo svojo šesto poslovalnico v Ljubljani odprla diskontna trgovska veriga Eurospin, ki se je za takšno potezo odločila zato, ker v tem delu slovenske prestolnice še ni prisotna.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Eurospinova poslovanica bo znotraj Situle in ne bo imela svojega lastnega parkirišča. Obiskovalci bodo lahko parkirali v podzemni garažni hiši, v kateri je prostora za več kot 850 avtomobilov. Kdaj se bo poslovalnica v Situli odprla, za zdaj še ni znano.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord