1. 6. 2022, 11:39

Zapora cest: v prestolnici bo znova prometni zamašek

Twitter/Kent Lundberg

Ena glavnih cest v središču Ljubljane, če želite iz Šiške ali pa Bežigrada proti Viču, bo do sredine junija delno zaprta. 

V Ljubljani bo do predvidoma 15. junija zaradi prenove kopališča Ilirija zaprt en vozni pas na Bleiweisovi cesti v smeri proti Tržaški cesti. Do petka je zaprta tudi Barjanska cesta, na odseku med Aškerčevo cesto in Finžgarjevo ulico.

Zaradi obnove kopališča Ilirija in izvedbe komunalnih priključkov bo zaprt en vozni pas na Bleiweisovi cesti v smeri proti Tržaški cesti. Prenova kopališča Ilirija se je začela pred tremi meseci. Projekt je vreden 53 milijonov, na mestu, kjer je nekoč stalo najmodernejše kopališče na Balkanu, ki se je ponašalo tudi s prvim notranjim ogrevanim bazenom v Jugoslaviji, pa bo 50-metrski pokriti olimpijski bazen in 25-metrski trenažni bazen.

MOL

Predvidoma do petka pa bo za ves promet zaprta tudi Barjanska cesta na odseku med Aškerčevo cesto in Finžgarjevo ulico. Obvoz bo po Aškerčevi, Tržaški, Jadranski in Vipavski cesti ter Cesti v Mestni log, mogoč pa bo tudi po Riharjevi in Groharjevi ulici, so sporočili z občine.

Na Emonski cesti bo na odseku med Mirjem in Gradaško ulico potek enosmerne vožnje obrnjen, tako da bo promet potekal od Gradaške ulice proti Zoisovi cesti. Mestni avtobusi bodo vozili po spremenjeni trasi.

MOL

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol