N. V. | 5. 7. 2022, 18:05

Zaradi prenove zaprli pomemben avtocestni izvoz. Kaj novega se obeta?

Fotografija je simbolična.

Bobo

Dela bodo izvajali vsaj en mesec. Kje je obvoz?

Že marca so zaprli izvoz iz nakupovalnega središča BTC, zdaj pa je Dars skupaj z ljubljansko občino zaprl še uvoz k temu priljubljenemu trgovskemu centru, poroča Siol.

Gre za enega najbolj obremenjenih cestnih priključkov, ki bo ostal zaprt vse do sredine avgusta.

S preureditvijo priključka in obstoječih povezovalnih cest želijo razbremeniti Šmartinsko cesto, promet pa preusmeriti na Letališko in Leskoškovo cesto, piše Siol.

Za večjo pretočnost

Tako želijo pri Mestni občini Ljubljana skupaj z Darsom poskrbeti, da ne bo več prometnega kolapsa v jutranjih in popoldanskih urah.

Takrat nastajajo zastoji v obe smeri na obvoznici, prav tako je z zastoji močno obremenjena glavna napajalna cesta do centra, prometni kolaps je tudi na cestah, ki vodijo proti nakupovalnemu središču BTC.

Še posebej je bil priključek obremenjen ob koncih tedna, ko so se zastoji razširili tudi na samo obvoznico in tam onemogočali normalen pretok prometa.

Z rekonstrukcijo celotnega priključka bodo promet preusmerili na Letališko in Leskoškovo cesto ter tako razbremenili Šmartinsko cesto in ceste proti BTC.

Zaprli cesto, kje je obvoz?

Zato so v celoti zaprli priključek Nove Jarše, ki bo ostal zaprt vse do 15. avgusta.

Obvoz poteka po Letališki cesti ali prek krožišča Tomačevo.

Novosti

Na priključku Nove Jarše bo do sredine avgusta zgrajen nov polni avtocestni priključek na Leskoškovo, vključno z razširitvijo severne in južne servisne cone v dvopasovnico, poroča Siol.

Obenem bodo na koncu Leskoškove zgradili krožišče in tako povečali pretočnost prometa. Zaradi tega bodo morali premakniti PST nekoliko bolj severno.

Kdo bo rekonstrukcijo financiral?

Pred začetkom gradnje so se dogovorili tudi o financiranju gradbenih del. Priključke na obvoznico in širitev servisne ceste bo financiral Dars, dela na Bratislavski in Leskoškovi, vključno s krožiščem, pa bo plačala ljubljanska občina, zapišejo na Siolu.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ