22. 6. 2022, 09:53 | Vir: STA

Zaradi uhajanja plina ustavljena proizvodnja v več podjetjih

Slika je simbolična.

Profimedia

Kraj dogodka so zavarovali poklicni gasilci, policisti pa zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja javnih naprav. Kaj se je zgodilo?

Med gradbenimi deli je v torek na Prevaljah upravljavec delovnega stroja z žlico poškodoval cev plinovoda. Prišlo je do uhajanja plina in zaradi tega do izpada proizvodnje v več podjetjih v Mežiški dolini, so sporočili s Policijske uprave Celje. Napako so dežurni delavci Petrola že odpravili, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Bobo

Zaradi uhajanja plina posredovali poklicni gasilci

Policisti zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja ali uničenja javnih naprav, so še navedli na celjski policijski upravi.

Obvestilo o tem, da na Prevaljah ob glavni cesti uhaja plin iz počenega ventila plinovoda, je center za obveščanje prejel v torek okoli 12.30. Posredovali so poklicni gasilci Koroškega gasilskega zavoda in prostovoljni gasilci s Prevalj, ki so zavarovali kraj dogodka, zaprli cesto, opravili meritve z detektorjem in usmerjali promet. Napako so odpravili dežurni delavci podjetja Petrol, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe, še navaja center za obveščanje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.