22. 11. 2023, 09:21 | Vir: STA

Iz ZD Zagorje ob Savi odšli še dve pediatrinji: brez zdravnika tako ostalo okoli 2000 otrok

Borut Živulovič/Bobo

Zdaj v zdravstvenem domu aktivno iščejo nov zdravstveni kader.

Iz Zdravstvenega doma (ZD) Zagorje ob Savi po tistem, ko je septembra lani že odšla ena pediatrinja, zdaj odhajata še dve, in sicer januarja prihodnje leto. Direktorica ZD Zagorje ob Savi Saša Bajda o razlogih za njun odhod ni želela govoriti, pojasnila pa je, da sta imeli pediatrinji opredeljenih okoli 2000 bolnikov.

Kot je še povedala, se je v slabem tednu dni, po tistem, ko sta pediatrinji napovedali svoj odhod, preopredelilo že več kot 350 bolnikov.

"Vsekakor si želimo, da bi v ZD Zagorje lahko v najkrajšem času zaposlili nove pediatre. Objavljamo razpise tako na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje kot tudi na spletni strani Zdravniške zbornice Slovenije. Hkrati pa tudi sami aktivno iščemo pediatre," pravi Bajda.

Do takrat pa bodo po njenih napovedih kadrovsko problematiko na otroško šolskem dispanzerju reševali s pomočjo pogodbenih zdravnikov in njihovih zaposlenih zdravnikov specialistov družinske medicine, ki so zaposleni v ZD Zagorje v ambulantah družinske medicine.

Otroci od rojstva do 17. leta se lahko opredelijo pri zdravnici družinske medicine Nini Rink, ki že zdaj dela na otroško-šolskem dispanzerju, starejši od 17 let pa se lahko opredelijo pri prav tako družinski zdravnici Jerici Obreza.

Preventivne preglede bodo za otroke opravljali zdravniki, specialisti pediatri, ki bodo v ZD Zagorje delali pogodbeno.

Bajda je še napovedala, da bodo občino zaprosili za dve koncesiji, namenjeni pediatrični dejavnosti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol