12. 5. 2022, 09:04

Zdaj je znano: v parlamentu bo sedel TA znani televizijski obraz

Bobo

Po predstavitvi kandidatov za ministre je zdaj jasno, kateri poslanci se bodo preselili v nastajajočo vlado Roberta Goloba. V državnem zboru jih bodo zamenjali nadomestni poslanci. Kdo so?

V parlamentu še en televizijski novinar

Bodočega predsednika vlade Roberta Goloba bo zamenjal župan Borovnice Bojan Čebela. Mateja Arčona, nekdanjega župana Nove Gorice, ki je kandidat za ministra brez resorja za Slovence v zamejstvu in po svetu, bi moral zamenjati Danijel Bešič Loredan, a je tudi on kandidat za ministra, in sicer za zdravje. Namesto njega bo tako poslanec postal nekdanji televizijski novinar Aleksander Prosen Kralj, poroča portal N1.

Bobo

Poslanec bo tudi Jonas Žnidaršič

Tanjo Fajon iz stranke SD, ki bo najverjetneje postala nova zunanja ministrica, bo zamenjal nekdanji znani obraz s TV zaslonov, igralec Jonas Žnidaršič. Matjaža Hana, ki je kandidat za gospodarskega ministra, pa bo zamenjal Soniboj Knežak

Bobo

Spremembe bodo tudi pri poslancih stranke Levica, ker bo koordinator Luka Mesec najverjetneje postal minister za socialno prihodnost. Nadomestiti bi ga morala Asta Vrečko, ki pa bo najverjetneje postala ministrica za kulturo. Če bo potrjena, bo njen nadomestni poslanec postal Dan Juvan. Sprememba se obeta še pri enem poslanskem mestu. Če bo Matej T. Vatovec postal minister za delo, socialo in družino, ga bo kot poslanec nadomestil Bojan Pahor, so še zapisali pri N1.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ