R. K. | 26. 5. 2023, 10:29

Delo, ki vam prinese bogastvo: 12.000 evrov za ... ležanje v postelji! (služba je v Sloveniji)

Profimedia/fotomontaža

Oglasa za delo, kjer bi vas izdatno plačali za kaj takšnega, zagotovo še niste zasledili. 

Na slovenskem Inštitutu Jožefa Stefana ponujajo delo, ki se na prvi pogled morda zdi sanjsko, tisti, ki ga bodo opravljali, pa bodo tudi bajno zaslužili. Če ustrezate vsem pogojem in vas sprejmejo, lahko s sodelovanjem v raziskavi le v nekaj mesecih zaslužite 12.000 evrov bruto. In to tako, da ne počnete ničesar drugega, kot ležite v postelji.

Inštitut Jožefa Štefana

Ležanje v postelji in človeška centrifuga

"Iščemo osebe za fiziološke preiskave in 60-dnevno mirovanje v postelji," se glasi oglasni letak, ki vabi k nenavadni raziskavi." Med pogoji je navedeno, da iščejo le moške, ki so stari med 18 in 45, s telesno težo do 95 kilogramov. Pogoj, da vas sprejmejo, je tudi dobro zdravstveno stanje. Navedeno je še, da bo raziskava potekala med septembrom in decembrom 2023, udeležencem pa ponujajo kar 12.000 evrov bruto plačila.

Kot kaže, iščejo tudi študente, saj se je oglas pojavil na enem izmed študentskih servisov. Kjer pa ni edini tovrsten oglas, ki ga je objavil slovenski raziskovalni inštitut. Osebe moškega spola v starostni skupini med 18 in 45 let iščejo tudi za raziskavalno delo, ki morda zveni še bolj nenavadno. Testirance bodo namreč 20 minut vrteli v človeški centrifugi. Za to obljubljajo plačilo po dogovoru.

e-študentski servis/posnetek zaslona

Največja tovrstna ustanova pri nas

Inštitut Jožefa Stefana je največji raziskovalni inštitut v Sloveniji, ki deluje na naravoslovnem in tehniškem področju. Primarno se ukvarjajo z raziskavami na področju fizike, kemije, molekularne biologije, biotehnologije, informacijskih tehnologij, pa tudi reaktorske fizike ter energije in okolja. Inštitut nosi ime po slovenskem fiziku Jožefu Stefanu, po katerem je poimenovan tudi Stefanov zakon o sevanju črnega telesa. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol