P.M. | 10. 1. 2023, 13:35

Zdravstveno stanje "levjesrčne male borke Samante" se je poslabšalo, njena mama je poslala ganljivo sporočilo

Facebook/Društvo Viljem Julijan

Deklica ima že od rojstva zelo krhko telo in šibek imunski sistem, zato je ob vseh drugih težavah zelo dovzetna za okužbe.

V uvodu sporočila, ki ga je Samantina mama naslovila na Društvo Viljem Julijan, ki pomaga otrokom z redkimi boleznimi in nudi podporo njihovim staršem, je ta zapisala. "Naša Samanta je že spet bolna, tokrat z vročino in močnim kašljem. Pred prazniki je bila na antibiotikih ravno zaradi iste situacije, potem se je pozdravila in vrnila v šolo ter spet zbolela za praznike."

"Brez izkašljevalnika bi že potrebovala hospitalizacijo"

Ob koncu počitnic je bila mala deklica super, pravi njena mama. Spet je začela šolo, a je v petek ponovno zbolela. "Tako zelo ima slab imunski sistem, da čisto vse veže nase," je dejala in ob tem izrazila hvaležnost za vse še kako potrebne pripomočke, ki jih je Samanti omogočilo Društvo Viljem Julijan in drugi, ki družini pomagajo pri lajšanju situacije. "Če ne bi imela izkašljevalnika in NIV aparata (aparat za neinvazivno ventilacijo s podporo dihanju, op. a.), bi že v petek potrebovala hospitalizacijo. Zato bi se rada še enkrat zahvalila Društvu Viljem Julijan in vsem, ki so nam priskrbeli nove maske za Samanto."

Na Facebooku je Društvo Viljem Julijan vse sledilce in javnost pozvalo, naj mali deklici pošljejo dobre misli. "Ob svoji težki neozdravljivi redki bolezni se Samanta že dlje časa bojuje s poslabšanjem zdravstvenega stanja, kar zanjo predstavlja velik napor, saj zaradi redke bolezni potrebuje tudi pomoč pri dihanju." 

Okužbe jo še dodatno izmučijo

Ob Samantini fotografiji so pri društvu tudi zapisali, da ima deklica že od rojstva zelo krhko telo in zelo šibek imunski sistem. Zato je zelo dovzetna za okužbe, ki pa jo zelo prizadenejo in izmučijo.

"Podajmo naši levjesrčni mali borki našo podporo in spodbudo, da njeno telo čim prej premaga zdravstvene zaplete," so se obrnili na vse nas.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol